Istenkáromló filmet mutattak be a Cannes-i filmfesztiválon

A CitizenGO szerint a film célja a kereszténység lejáratása, valamint a homoszexuális kapcsolatok piedesztálra emelése.

Forrás: CitizenGO2021. 09. 12. 18:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltakozó petíciót indított a Cannes-i filmfesztiválon bemutatott kereszténygyalázó produkció ellen a CitizenGO, 

hangsúlyozva: a Benedetta című film sérti a keresztényeket. 

A konzervatív érdekvédelmi szervezet tájékoztatása szerint a Paul Verhoeven rendezésében készült, francia–holland alkotás egy XVII. századi misztikus apáca életén alapul, akit mindenféle látomások gyötörnek, melyek kétes eredetűek. 

A főhősnő végül leszbikus kapcsolatba kerül egy másik nővérrel, és szexuális vonzalmukat nem átallanak kimutatni még a templomi liturgiák alatt sem, 

vágyaik kielégítésére pedig nemcsak egymást, de egy Szűz Mária-szobrot is felhasználnak. Hangsúlyozzák, a film célja nem egy középkori történetnek a korhű feldolgozása, hanem a kereszténység lejáratása, a homoszexuális kapcsolatok piedesztálra emelése és a közönség érzékenyítése a pornográfia iránt. A CitizenGo továbbá rámutat: 

noha a Benedetta tele van erőszakkal, meztelenséggel és naturalisztikus homoszexuális jelenetekkel, mindössze 12-es, Enyedi Ildikó A feleségem története című filmje viszont – amely egy hagyományos, férfi–nő házasság nehézségeiről és megmentéséről szól – 16-os besorolást kapott. 

A kritikusok számára ugyanis érthetetlen volt a történet, és úgy vélték, minimum egy megcsalási szálnak meg kellett volna jelennie a filmben.

 Az érdekvédelmi szervezet végül felszólított: nem szabad hagyni, hogy a Pathé filmvállalat hívek milliárdjait sértse meg, ezért arra kérnek, hogy támogassuk a kezdeményezést, amellyel a blaszfém produkció leállítását szeretnék elérni.

A petíció IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.