Itt az újabb #metoo botrány – főszerepben ismét Havas Henrik

Már sok ezren megnézték és villámgyorsan terjed az interneten az a felvétel, ami Havas Henrikről és állítólag egyik tanítványáról készült – írja online felületén a Bors.

Forrás: borsonline.hu2021. 09. 23. 20:01
Havas Henrik
Budapest, 2015. oktber 3. Havas Henrik jsgr a Kerekasztal a Rszvteli Demokrcirt Egyeslet (KARD) frumn, a budapesti Selyemgombolyt Rendezvnyhzban 2015. oktber 3-n. MTI Fot: Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tudni, hogy maga a tanítvány készítette és hozta nyilvánosságra a felvételt, mert meglehetősen kényelmetlenül érezte magát a lényegében kényszerű szituációban, ami tulajdonképpen egyfajta sajátos helyzetgyakorlatnak indult a tanár és a tanítvány szerepében. A végkimenetel azonban csak egy lehetett.

Hasonló történetek miatt ítélték az Amerikai Egyesült Államokban 23 év börtönre a híres hollywoodi filmproducert, Harvey Weinsteint, akit utólag jelentett fel több tucat nő. Azt állították, hogy irányító helyzetével, pozíciójával visszaélve hozott létre olyan szituációt, amit aztán nem mertek visszautasítani. Utólag az amerikai bíróság több esetben erőszaknak minősítette a történteket. Az amerikai producer azzal védekezett, hogy ő a korábbi évtizedekben így szocializálódott.

Nem tudni még, hogy Havas Henrik ellen érkezett-e ebben az ügyben büntetőjogi feljelentés, s hogy léteznek-e a kikerült felvételnek további részletei, esetleg vannak-e más tanítványok, akiknek birtokában hasonló felvételek vannak – olvasható a Bors cikkében.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.