Jakab is rendőrterrorral fenyeget?

Jakab Péter láthatóan arra számít, hogy remélt kormányra kerülésüket az emberek csalódása, utcai tüntetések követik majd, s a jelek szerint a rendőri vezetők cseréjével arra készül, hogy ismét vérbe fojthassák a magunkfajtákat – mondta lapunknak Novák Előd a Jobbik elnökének botrányos kijelentésével kapcsolatban.

Bákonyi - Gabay - Hertelendy
2021. 09. 16. 5:45
null
20210910 Pécs Jakab Péter(Jobbik) és Szakács László (MSZP) utcafóruma. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Jakab Péter Fotó: Laufer László

Jakab Péter láthatóan arra számít, hogy remélt kormányra kerülésüket az emberek csalódása, utcai tüntetések követik majd, s a jelek szerint a rendőri vezetők cseréjével arra készül, hogy ismét vérbe fojthassák a magunkfajtákat – mondta lapunknak Novák Előd a Jobbik elnökének botrányos kijelentésével kapcsolatban.

Egy kormányváltás esetén „az első héten minden olyan törvényt és jogszabályt hatályon kívül kell helyezni, ami lehetővé tette a pártállam kiépítését, a pártállam vezetőit pedig meneszteni kell” – erről beszélt a baloldali miniszterelnök-jelöltek minapi „vitájában” Jakab Péter. Noha a baloldal mindeddig „csupán” az ügyészséget és a bíróságokat támadta, a Jobbik elnöke most a rendőrségnek is nekiment. 

– A felső vezetésben tehát teljes sorcserét kell végrehajtani, beleértve a rendőri vezetőket is. Itt nem lesz még egyszer 2006, nem lesz ribillió, nem lesz rendbontás, biztonságos békés átmenet lesz, rend és stabilitás – jelentette ki. 

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint Jakab miért menesztené a rendőrség jelenlegi vezetését, illetve kiket találna alkalmasnak helyettük, a Jobbik sajtóosztálya közölte: „a jelenlegi elnyomó rendszer leghűségesebb kiszolgálóival és támaszaival” nem kívánnak majd együtt dolgozni, az állomány „megkérdőjelezhetetlen felkészültségű és tisztességű” szakembereinek munkájára viszont számítanak.  A pártelnök „ribilliós” kiszólásáról pedig meglehetősen zavarosan úgy fogalmaztak, hogy egy kormányváltás esetén  „itt nem lesznek a 2006-os események idején tapasztalható rendőri túlkapások, nem lesznek rendbontások, biztonságos és békés lesz az átmenet. Az emberek ugyanis nem kérnek már a ribillióból – nyugodt kormányváltást szeretnének. Orbánékat leszámítva mindenki ebben érdekelt.”

Tény ugyanakkor, hogy Jakab Péter szavai feltűnően együtt rezegnek Gyurcsány Ferenc közelmúltban tett kijelentéseivel. A DK elnöke ugyanis a Szeged.hu-nak adott interjúban szintén  utcai harcokat vizionált egy kormányváltás esetére. „Köztörvényes bűnözők is vannak a kormánypártban, a hatalomátvétel valószínűleg nem lesz békés” – jelentette ki Gyurcsány, aki mindezt álságos módon azzal magyarázta, hogy „2002-ben is volt hídfoglalás, 2006 után egy dolgot biztosan elveszített a mi oldalunk, a naivitását és a jóhiszeműségét a Fidesszel szemben”. – Készülnek azok a forgatókönyvek, amelyekkel ebben a helyzetben a stabilitást megőrizhetjük – közölte Gyurcsány Ferenc, aki felelősségvállalás helyett rendre ribilliónak nevezte a 2006-os eseményeket, és aki azóta is nyíltan vállalja, hogy az annak idején szemkilövető, viperákat használó, azonosítót nem viselő brutális rendőrök mellett áll. Gyurcsány egyébként már 2012-ben, remélt 2014-es győzelmének éjszakájára is szélsőjobboldali ribilliót vizionált. 

Megdöbbenve állnak Jakab kijelentése előtt a Jobbik korábbi tagjai. Novák Előd, a párt alapítója lapunknak úgy fogalmazott, 2006-ot ribilliónak nevezni a magyar ellenállás megcsúfolása, és már csak egy lépésre van Vadai Ágnestől, aki 2015 októberében ennyit írt egy Facebook-bejegyzésben: „2006 Rendőrei! Köszönjük!”  Hangsúlyozta: a Jobbik a 2006-os események nyomán megerősödött nemzeti radikális ellenállásnak köszönheti a parlamentbe jutását, most mégis a rendőrterror legfőbb irányítója, Gyurcsány vezeti az elvtelen balliberális szivárványkoalíciót, amelynek a párt is részese. – Jakab láthatóan arra számít, hogy remélt kormányra kerülésüket az emberek csalódása, utcai tüntetések követik majd, s a jelek szerint a rendőri vezetők cseréjével arra készül, hogy ismét vérbe fojthassák a magunkfajtákat – vélekedett Novák. 

– Jakab Péter nyilatkozata mind tartalmában, mind nyelvezetében egyértelműen annak bizonyítéka, hogy teljes mértékben elárulta a 2006. őszi nemzeti ellenállás Gyurcsány-kormány ellenében képviselt  törekvéseit – jelentette ki lapunknak Gaudi-Nagy Tamás. A jogvédő a Jakab-féle Jobbik árulási folyamatának betetőzését látja abban, hogy a párt szövetségbe forrt azokkal,  akik „ezt a kegyetlen, emberi jogokat sárba tipró és magyarellenes rendszert működtették”.

A nyilvános szerepléstől teljesen visszavonult Morvai Krisztina már 2018-ban a Jobbik nyilvánvaló közeledéséről beszélt „a szemkilövető és migránspárti erőkhöz”. – Amikor Heller Ágnes elkezdte reklámozni a Jobbikot és arra biztatni a balliberálisokat, hogy szavazzanak a Jobbik Magyarországért Mozgalomra, akkor éreztem, hogy nagyon nagy a baj. (…) Milyen érdeke fűződhet Heller Ágnesnek és a többi balliberális, 2006-ot tagadónak ahhoz, hogy a Jobbikra történő szavazásra buzdítsa elvtársait? Az én gyanúm a következő: Gyurcsány, illetve a balliberális erők a Jobbik hátán próbálnak visszakapaszkodni a hatalomba – fogalmazott akkor a Jobbik volt EP-képviselője.

Testőrök gyűrűjében 

Legalább öt testőrrel ment be Jakab Péter egy zalai kistelepülés, Bak egyik éttermébe – derült ki az Origó videójából. Mindez azért is lényeges, mert a Jobbik elnöke először szimpatizánsoknak, majd rendezvénybiztosítóknak nevezte azokat a személyeket, akik hajdúhadházi fórumán fojtást alkalmaztak egy volt jobbikos képviselőn, Rubi Gergelyen, és akiknek testőri szerepét videó, számtalan fotó és rendőrségi jegyzőkönyv is bizonyítja. Azóta az is kiderült, hogy az egyik, incidensben részt vevő férfi, nevezetesen Gulicska Mihály cége 2011 és 2014 között több tízmillió forint értékben kapott megbízást a Jobbik-frakciótól rendezvényszervezésért. Sneider Tamás, a Jobbik korábbi elnöke szerint ez az eset ismét annak a bizonyítéka, hogy a Jobbik a Jobbik ellen fordult, hiszen Jakab Péter egyszerűen letagadta a testőrét, és ezzel nagy bajba keverte. – Az viszont csöppet sem könnyít a szerencsétlen testőr helyzetén, hogy Jakab Péter letagadja azt, hogy az ő védelmére hivatott ember követte el a volt országgyűlési képviselő földre teperését. Nem mindegy, hogy a bíróságon arról kell dönteni, hogy egy szimpla járókelő verekedett vagy egy testőr próbált rendet tartani, még ha át is esett a ló túloldalára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.