Karácsony elkotyogta Brüsszel tervét: így avatkoznának bele a magyar választásokba

Az Európai Bíróság még a jövő évi magyar parlamenti választások előtt ki fogja mondani, hogy Magyarország nem jogállam – szólta el magát Karácsony Gergely baloldali miniszterelnök-jelölt az Inforádiónak adott interjúban. Karácsony szerint a döntés alapján népszavazást kell kiírni arról, hogy Magyarország uniós tag akar maradni, ez pedig fontosabb kérdés annál, hogy lesz-e kétharmados többségük a parlamentben.

Magyar Nemzet
2021. 09. 17. 13:29
20210716 budapest karacsony gergely fopolgarmester sajtotajekoztato havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még a jövő évi országgyűlési választások előtt az Európai Bíróság meg fogja állapítani, hogy a magyar kormány szisztematikusan leépítette a jogállamokat, az alkotmányos ellensúlyokat és azt, hogy ahogyan Magyarország ma működik, az nem összeegyeztethető az uniós alapértékekkel és az uniós joggal

– mondta Karácsony Gergely baloldali miniszterelnök-jelölt az Inforádiónak adott interjúban.

Hozzátette: abban a helyzetben lesz Magyarország, hogy el kell döntenie, az EU tagja marad és megváltoztatja közjogi rendszerét, vagy kilép az unióból. – Nem kérdés, hogy utóbbi nem alternatíva […], éppen ezért azt gondolom, hogy olyan módon kell a magyar alkotmányosság kérdését rendezni, amiben a magyar társadalom jogos igényét, a parlamenti többség jogos igényét és az Európai Unió jogos igényét hozzuk egy platformra – jelentette ki.

Karácsony szerint „ezt a tétet kell a magyar döntéshozók elé helyezni”, és „egy népszavazással kell hitet tenni arról, hogy Magyarország meg akarja változtatni az alkotmányos rendszerét, mert az Európai Unió tagja akar maradni. Én ebben hiszek, és ez szerintem sokkal fontosabb, mint az, hogy a parlament önmagában milyen döntéseket hoz bizonyos kétharmados ügyekben.”

A videóban a szóban forgó rész 23:47-től kezdődik. 

Fidesz: Az őszödi beszédbe belebukott Gyurcsány Karácsonyt maga előtt tolva akar visszakerülni a hatalomba. 

Feleségét és Karácsony Gergelyt a színpadra állítva ugyanaz a Gyurcsány akarja visszaszerezni a hatalmat, aki egyszer már becsapta és tönkretette az országot – olvasható a kormánypárt által kiadott közleményben. Mint írják, 15 éve az őszödi beszéd kiszivárgásakor kiderült: Gyurcsány Ferenc a hatalomért mindenre képes, nemcsak beteges hazudozásra, hanem erőszakra is. Továbbá hangsúlyozzák, hogy az őszödi beszéd lebuktatta a baloldalt, mivel kiderült, hogy kormányzásuk és választási kampányuk hazugságokra épült. 

– A 2006-os választási győzelmük után egy hónappal az őszödi beszédben Gyurcsány Ferenc beismerte, hogy Magyarországot valójában a  pénzügyi összeomlás, az államcsőd szélére kormányozták és a kampányban átvágták az országot, a magyar embereket, a saját politikai szövetségeseiket, és az uniós pénzügyi intézményeket

– rögzítették.

A Fidesz közleménye kitér arra is, hogy a baloldal a választási ígéretek betartása helyett IMF-hitel, adóemelések  és megszorítások vártak a magyar emberekre. Emellett részletezik, hogy 2006-ban világossá vált: Gyurcsány Ferenc  mindenre képes a hatalomért, nemcsak beteges hazudozásra, hanem erőszakra is. Továbbá kiemelik, hogy az őszödi beszéd kiszivárgása után kitört tüntetéseknek Gyurcsány Ferenc erőszakkal próbált véget vetni, a békés tüntetőket véresre verették, vízágyúkkal, gumibotokkal támadták meg és kilövették a szemüket.

– Gyurcsány Ferenc belebukott az őszödi beszédbe, és most Karácsony Gergelyt és a feleségét maga előtt tolva akarja visszaszerezni a hatalmat. Gyurcsányék egyszer már tönkretették pénzügyileg és gazdaságilag Magyarországot, és újra megtennék, ráadásul most már a migránsokat is betelepítenék. Állítsuk meg őket! Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!

–húzták alá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.