Kocsis Máté: Talán ez az eddigi legnagyobb kamu Dobrev Klárától

A Fidesz frakcióvezetője szerint elképesztő hamisság, amikor pont a baloldaliak izgulnak az általuk eladósított családokért.

Forrás: Facebook2021. 09. 02. 17:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kötélidegek kellenek ahhoz, hogy Gyurcsány Ferencné Dobrev Klára mai, devizahitelesekről szóló sajtótájékoztatóját higgadtan lehessen értelmezni – írta Kocsis Máté a hivatalos közösségi oldalán közzétett posztjában. – Elképesztő hamisság, amikor pont a baloldaliak izgulnak az általuk eladósított családokért, és felfoghatatlan hazugság, amikor mást tesznek felelőssé a 2010 előtti devizacsapdáért” – foglalta össze a Fidesz frakcióvezetője a sajtótájékoztatón elhangzottakat.

Ez talán az eddigi legnagyobb kamu Klára asszonytól,

de mondjuk akinek olyan személyi edzője van otthon, mint Gyurcsány Ferenc, annál biztosított a folyamatos fejlődés hazudozásban, hamis ígérgetésben, az emberek becsapásában. Önmagában már az is meglepő, hogy Dobrev Klára egy állami vagyon kijátszásából felhizlalt kommunista bankárcsalád sarjaként eljátssza a bankellenes szerepet, de vannak súlyosabb tények is – emlékeztetett a kormánypárti politikus.

A Gyurcsány-korszakban tudatosan építették le az otthonteremtési támogatások valamennyi formáját, ezzel belehajszolva az embereket a devizacsapdába.

„Brutálisan megugrott a bankoknak előnyös hitelszerződések száma, melyeket sok esetben egyoldalúan módosítottak is, természetesen az emberek kárára. Ez ellen az akkori kormány semmilyen intézkedést nem hozott, a pénzintézeteknél keletkező extraprofitból pedig Magyarország, a költségvetés semmilyen formában nem részesült, annak ellenére sem, hogy a devizahitel-állomány mérete már az egész ország gazdaságára nézve kockázatos volt. Aztán persze ezt a kockázatot is az emberekkel fizettették meg – idézte fel a frakcióvezető. – Minderről Gyurcsány Ferencné elfelejtett említést tenni, ahogy arról is, hogy 2010 után az Orbán-kormány egymillió családot szabadított ki a devizacsapdából, például a hitelek forintosításával, a kedvezményes végtörlesztéssel, az árfolyamrögzítéssel és a Nemzeti Eszközkezelővel” – tette hozzá.

Kocsis Máté posztjában emlékeztet rá, hogy ezeket az intézkedéseket a baloldal nem szavazta meg, ahogyan nem támogatták a bankadót vagy a multicégek különadóját sem, pedig azok is kellettek a Gyurcsány-kormány alatt tönkretett ország talpra állításához.

„Hogy mindezek után épp Dobrev Klára emlegesse a devizacsapdát, a húr túlfeszítésének tűnik. Tényleg elég volt már belőlük, arra kérünk mindenkit, írja alá a petíciót!” – olvasható Kocsis Máté hivatalos Facebook-oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.