Magyar György nem örül a baloldal megalapozatlan kommunikációjának

– Nincs jelentősége annak, hogy melyik politikus mit gondol, mit állít mindenféle szakértői megalapozottság nélkül – mondta Magyar György annak kapcsán, hogy a baloldali pártok, noha tisztában voltak az előválasztási online rendszerhibájával, kormányzati hekkertámadásról beszéltek. 

2021. 09. 25. 17:54
Magyar György
Budapest, 2014. szeptember 29. Magyar György ügyvéd, független fõpolgármester-jelölt sajtótájékoztatón beszél Budapesten 2014. szeptember 29-én. A tájékoztatón Falus Ferenc, az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös fõpolgármester-jelöltje bejelentette visszalépését, valamint Magyar György bejelentette, hogy visszalép Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom fõpolgármester-jelöltjének javára. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem örülök annak, hogy ha a politikusok is kitalálják a megoldást, annak sem örülök, ha ez az ellenzék oldaláról érkezik

– nyilatkozta lapunknak Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság (CVB) elnöke, akit arról kérdeztünk, mit gondol az előválasztási rendszer leállásának baloldali hamis kommunikációjáról.

– Nincs jelentősége annak, hogy melyik politikus mit gondol, hogy 

mit állít mindenféle szakértői megalapozottság nélkül 

– vélekedett az elnök, hozzátéve, a politikusnak az a dolga, hogy fújja a magáét, és választókat szerezzen, de hogy mit gondol, az nem bizonyíték. Jelezte, 

a baloldali pártok szerinte nem elhamarkodottan foglaltak állást, inkább szakmailag nem volt megalapozott, amit mondtak. 

– Én a CVB elnökeként arra törekszem, hogy minden átlátható legyen, nem engedem, hogy olyanokat mondjanak, mint amit például Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke és képviselőjelöltje, aki azzal állt elő, lehet, nem is lesz második forduló, mert Dobrev Klára már az első fordulóban megszerzi a szavazatok több mint 50 százalékát – hangsúlyozta.

– Egy politikus nem véletlenül mond ilyeneket, hiszen szavaival befolyásolni akarja a közvéleményt. Én megbocsátok, mert a politikusnak ez a szerepe, de mi azért megvédjük magunkat – fejtegette Magyar György, aki azt is állította, hogy ők a tisztaságot, az átláthatóságot, a jogszerűséget, az adatvédelmet igyekeznek biztosítani.

A CVB vezetője úgy véli, hogy ez egy sok-, többtényezős történés, a rendszer pedig nem lehalt, hanem kikapcsolta önmagát, mert úgy érezte, hogy szabotázst kapott. – Hogy ez a szabotázs pontban mikor, miért, ki által keletkezett, az egy szakértői vizsgálati kérdés – mondta Magyar György, aki szerint meg kell várni ezt, hogy kiderüljön az igazság.

Az M3-as autópályán történt baleset ügyében, melynél az Origó szerint szavazólapok voltak a járműben, Magyar György azt mondta, a tények ismerete nélkül nem akar találgatásokba bocsátkozni, de 

azt kizárja, hogy az urnákat utaztatták, és a balesetnél ezeket szórták volna szét. 

– Ezek védett dokumentumok, és kamerával felszerelt zárt helyeken őrzik az urnákat – állította.  

Ismert, az előválasztási online szavazás szeptember 18-án, szombat reggel indult volna, ám a rendszer szinte azonnal összeomlott. A baloldal ezután közös nyilatkozatban állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök parancsára kínai hekkerek támadták meg a baloldal informatikai rendszerét, és az emiatt állt le. Az Origó pénteken arról írt, hogy a Párbeszéd belső levelezéséből az derült ki, a párt tisztségviselői az első perctől kezdve tisztában voltak a rendszer hibáival, informatikusaik hozzá nem értésével. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.