időjárás 15°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Palkovics László: Hazánk lehet az alternatíva a német hadiipari cégeknek

Forrás: MTI
2021.09.24. 10:26 2021.09.24. 10:51
Palkovics László: Hazánk lehet az alternatíva a német hadiipari cégeknek

Mozgolódnak a német és az osztrák hadiipari vállalatok, mert nem érzik biztonságban a működésüket, ebből a szempontból is meghatározó lehet a vasárnapi németországi választás végkimenetele – mondta Palkovics László a Világgazdaság pénteki számában megjelent interjúban.

Az innovációs és technológiai miniszter szerint Magyarország jó alternatíva lehet ezeknek a cégeknek kapacitásbővítéseik megvalósítására. Kitért arra, hogy izraeli és amerikai védelmi ipari érdekeltségek is beléphetnek a hazai piacra, cserébe a kormány olyan jogi környezetet kínál az Európai Unión belül, amely egyszerűsíti és gyorsítja az állami exportengedélyek kiadását.

A kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatban kijelentette, hogy az nem csökkenti a Diákváros kapacitásait, és a két beruházás elfér egymás
mellett. Ezeknek a tervezése hamarosan megkezdődik. A kormány szándéka világos: megépíti a Diákvárost, a Fudan megvalósításáról pedig népszavazás lesz – rögzítette a tárcavezető.

Azt is bejelentette, hogy a Budapest–Belgrád vasútvonal magyar szakaszának kivitelezése október közepén megkezdődik Kiskunmajsa
és a déli határ között. A befejezés céldátuma változatlanul 2025.

A miniszterrel készült interjút közlő cikket a vg.hu oldalán olvashatja el.