Szijjártó a CNN-nek: Nem kötünk kompromisszumot a gyermekvédelmi törvényről

A hírcsatorna műsorvezetője a homoszexuálisát hangoztatta, miközben a magyar gyermekvédelmi törvény miatt aggódott.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 22. 11:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel soha nem látott nyomást alkalmaz Magyarországgal szemben, több milliárd dollárt tarthatnak vissza az ország jogállamiságot érintő problémái és az LMBTQ-ellenes törvény miatt – így konferálta fel a CNN műsorvezetője a Szijjártó Péterrel, Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével készített interjút. A műsorvezető a magyar gyermekvédelmi törvény módosításának egy példányát a kezében tartva felolvasta a tizennyolc éven aluli fiatalok védelmét szolgáló részt, valamint a pedofilokkal szembeni szigorúbb fellépést is felidézte, majd közölte a külügyminiszterrel: „Én köztudottan meleg vagyok! Engem is pedofilnak tartanak?” 

Szijjártó Péter válaszában ismételten kifejtette: a gyermekvédelmi törvény módosítása két, jól elhatárolható részből áll: az egyik a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni súlyosabb fellépésről szól, a másik pedig a tizennyolc éven aluliak számára elérhető, öncélú szexuális tartalmak tiltására, valamint a nemváltoztatás és a homoszexualitás propagálásának tiltására vonatkozik. 

A műsorvezető többek között azzal is érvelt a magyar jogszabály ellen, hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szégyennek nevezte azt: „Egyértelműen hátrányos megkülönböztetésben részesíti az embereket szexuális irányultságuk alapján, és ellentétes az Európai Unió összes alapértékével.”

Erre adott válaszában a tárcavezető kijelentette, miszerint a magyar kormány egyetlen ponton egyetért Ursula von der Leyennel: ebben a kérdésben nem lesz kompromisszum Magyarország és az unió között, hiába próbálnak pénzügyi forrásokkal zsarolni.

A külügyminiszter hangsúlyozta: nem igaz, hogy ez a törvény diszkriminálja a homoszexuális embereket, hiszen tizennyolc éves kora után mindenki úgy él, ahogyan szeretne, az államnak semmi köze nincs hozzá. Mint emlékeztetett: tizennyolc éves kor alatti személyeknél azonban a szülő kizárólagos joga meghatározni a gyerekek és fiatalkorúak szexuális nevelését.

Az interjú során kitértek a jelenleg Magyarországon zajló baloldali előválasztásra és a közeledő parlamenti választásokra is. Erre vonatkozóan Szijjártó Péter úgy reagált: az ellenzék magába olvasztott minden politikai formációt a szélsőjobbtól a szélsőbaloldalig, tehát a jövő áprilisi választásokon

az embereknek egy nagyon egyszerű kérdésben kell dönteniük: szeretnének visszatérni a 2010 előtti időszakhoz, vagy folytatni akarják a 2010 után megkezdett folyamatokat.

A külügyminiszter felidézte: a 2010 előtti időszakban Magyarországon magas volt a munkanélküliség, az országot magas adók és gyengén teljesítő gazdaság jellemezte, míg a 2010 óta fennálló kormányok alatt gazdasági növekedés, kimagasló foglalkoztatottság, alacsony adók és a magyar családok támogatása vált jellemzővé.

Az Európai Uniót érintő kérdésekhez visszatérve a műsorvezető megkérdezte: nem kellene a magyar kormánynak kompromisszumot kötni az unióval? Szerinte úgy tűnik, hogy a magyar kormány a klasszikus Európai Gazdasági Közösségként tekintene az EU-ra. 

Szijjártó Péter válaszában elmondta: Magyarország a gazdaságilag erős Európai Unióban érdekelt. Példaként felhozta, hogy 21 éve még 21 százalékos volt az unió világgazdasági részesedése, mostanra azonban már csak 18 százalék. A politikus arra is rámutatott, hogy a tavalyi évben az USA már nagyobb kereskedelmet bonyolított Kínával, mint az EU-val, ami korábban nem volt jellemző. Szijjártó Péter hangsúlyozta: az erős unió csak az erős tagállamokkal valósulhat meg, ezért visszautasítják az Európai Egyesült Államok létrehozását célzó föderalista törekvéseket.

A CNN munkatársa az interjú végén is saját, személyes LMBTQ-érintettségét hangsúlyozta,  amikor úgy fogalmazott: nagyon várja, hogy Budapesten is találkozzon a magyar külügyminiszterrel, ahova a férjével fog menni és meghívja vacsorázni a politikust.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.