„Az összeborult ellenzék egy épkézláb környezeti tervet nem tudott összerakni”

Csak fogom a fejem Gyurcsányné és Márki-Zay Péter Klímaválasztás 2022 vitáján – írta közösségi oldalán Juhász Hajnalka a tegnapi műsor kapcsán. Az országgyűlési képviselő rámutatott, míg a baloldal csak beszél, a kormánynak konkrét intézkedései vannak környezetvédelem terén. Nemrég indult egyébként kormányzati párbeszéd is zöldügyekben.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 19:41
JUHÁSZ Hajnalka
Juhász Hajnalka Baszkföldre utazott, hogy segítsen sikerre vinni a székelyek ügyét Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konkrétumok, szakpolitikai felkészültség nélkül repkedtek a lózungok. Nem zöld ez a politika, hanem haloványzöld, amit az ellenzék próbál erőltetni

– írta Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője és alelnöke a közösségi oldalán a Dobrev Klára (DK) miniszterelnökjelölt-jelölt és Márki-Zay Péter (MMM) miniszterelnökjelölt-jelölt között tegnap rendezett klímapolitikai vitáról. A politikus megjegyezte: a Greenpeace „valamilyen hirtelen felindulásból úgy döntött, hogy a nyilván kormányellenes Hvg-vel együtt az ellenzéki előválasztás nevű bolhacirkusz népszerűsítésébe kezd."

Juhász Hajnalka úgy fogalmazott: a Gyurcsány-show nem okozott meglepetést, mivel Dobrev Klára a már jól ismert brüsszeli lózungokat eregette, miközben Márki-Zay Péter bebizonyította, hogy a leghalványabb szociális érzékenységgel sem rendelkezik. A KDNP alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a DK jelöltje azt fejtegette a vita során, hogy kivezetné a stabil atomenergiát Magyarországról. Mint írta: Dobrev Klára ezt a kijelentést az európai energiaválság kellős közepén tette úgy, hogy azt a német példát tartaná követendőnek, melynek köszönhetően akadozik a német energiaellátás, az energiaárak pedig a háromszorosára nőttek. A KDNP politikusa arra is rámutatott, hogy Márki-Zay Péter eltörölné a rezsicsökkentést és környezetvédelmi pénzbüntetést vezetne be azokra, akik nem tudják megfizetni a legújabb zöldtechnológiákat.

A képviselő hangsúlyozta: a magyar kormánynak több száz oldalnyi környezeti, energetikai, agrár, vízgazdálkodási és klímastratégiája van. – Ajánlom tanulmányozásra a Nemzeti Alkalmazkodási Stratégiát, Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiát, Éghajlatváltozási Cselekvési Tervet, Nemzeti Energia- és Klímatervet, Nemzeti Energiastratégiát, a Nemzeti Vízstratégiát, a Klíma-és Természetvédelmi Akciótervet, valamint Magyarország Nemzeti Hidrogénstratégiáját – sorolta. 

Néhány hete több kormányzati tisztségviselő is beszállt a Zöld.kormány.hu zöldügyekben indított kormányzati párbeszéd népszerűsítésébe. Mint elmondták: a baloldallal ellentétben a kormány valóban tesz a környezetvédelemért. Nagy István agrárminiszter például az 

országfásítási programra emlékeztetett, melynek köszönhetően a fával borított területek nagyságát 24-ről 27 százalékra növelték, valamint a nemzeti parkok fejlesztésének köszönhetően 320 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát. 

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta: a zöldpárbeszédben a hulladék újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásának kérdésében is kifejthetik a véleményüket az állampolgárok, valamint arról is véleményt formálhatnak, hogy a nagy szennyező cégek fizessék meg a klímavédelem költségeit.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk: a környezetvédelmi vita során kiderült, hogy a baloldal jelöltjeinek fogalmuk sincs a környezetvédelemről. Amikor arról kérdezték őket, hogy mit tesznek azért, hogy kevésbé szennyezzék a környezetet, Dobrev Klára azt mondta: a családjával együtt mindig megfontolják, hogy megvegyék-e azt a ruhát, amelyik éppen megtetszett nekik a kirakatban. Márki-Zay Péter pedig a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára neveli a gyerekeit, valamint elmondta, hogy biciklizni is szokott.

Borítókép: Bruzák Noémi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.