időjárás 1°C Virgil 2021. November 27.
logo
A publicista szerint október 23-ával a magyarországi baloldal nem tud mit kezdeni

Bayer Zsolt: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

Magyar Nemzet
Forrás: 888.hu
2021.10.21. 22:16 2021.10.21. 22:44
Bayer Zsolt: A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van

– Minden Békemenetnek volt valamilyen, az adott helyzetben fontos és aktuális üzenete 

– közölte Bayer Zsolt publicista a 888.hu portálnak adott interjúban. Hozzátéve: Az első az volt, hogy „nem leszünk gyarmat”. 

– Ez egy elég erős megfogalmazása volt az akkori helyzetnek. Megszerveztük a Békemenetet, és általunk sem várt sikert aratott. A mostaninak is van, ha úgy tetszik, egy napi aktualitásból fakadó erős és kemény üzenete. Ez pedig az, hogy tudjuk, kik vagytok, és soha többé nem kérünk belőletek. Ennél egyértelműbben nem lehet megfogalmazni, hogy értjük és ismerjük azt az embert – hangsúlyozta Bayer.

Ez az ember Gyurcsány Ferenc

– közölte.

Mint a publicista közölte, 2006-ban már önmagában az is elég erős üzenet volt, hogy október 23-án történt mindaz, ami történt. – Egy baloldali – sőt ennél egy kicsit tovább mennék –, az ’56-os forradalom vérbe fojtásában és a megtorlásokban meghatározó szerepet játszó ember unokája és annak férje volt képes arra 2006-ban, hogy megtegye azt, amit megtett – utalt Gyurcsány Ferencre és Dobrev Klárára.

Emellett Bayer arról is beszélt, hogy október 23-ával a magyarországi baloldal nem tud mit kezdeni, és nem is fog tudni egészen addig, amíg egyértelműen, örök érvénnyel meg nem tagadja mindazt, amit ebben az országban a XX. században műveltek.

– Amíg ez nem történik meg, amíg Dobrev Klárának a saját nagyapjáról annyi mondanivalója van, hogy ő a nagypapám volt, és olyan aranyos, addig nincs miről beszélni 

– húzta alá.

Tudjuk, kik vagytok, és mi nem fogjuk elfelejteni, amit 2006-ban meg merészeltetek tenni velünk és ezzel az országgal. Ezzel nektek kell együtt élnetek az idők végezetéig. Mi pedig mindig bele fogjuk nyomni az orrotokat – válaszolta Bayer arra vonatkozólag, hogy a Békemenet útvonala a gyucsányi terror helyszínein megy végig.

– A magyar népnek Gyurcsánytól csak reális félnivalója van. Szokták mondani, hogy a társadalom kollektív emlékezete, ha napi politikáról van szó, körülbelül olyan, mint az aranyhalé: 8-10 másodperc. Hiszem, hogy ez kicsit kitágítható. Bárki visszaemlékezhet arra, hogy a regnálásuk idején a hatalomban mire voltak képesek 

– rögzítette a publicista.

Borítókép: Havran Zoltán