időjárás °C Natália 2021. December 9.
logo

Demeter Ervin elnézést kért Kriza Ákos özvegyétől

Nagy Orsolya
Forrás: boon.hu
2021.10.28. 09:51 2021.10.28. 11:17
Demeter Ervin elnézést kért Kriza Ákos özvegyétől

Írásban kért elnézést Kriza Ákos családjától Demeter Ervin a héten tartott bírósági tárgyaláson, amelyet az elhunyt miskolci polgármester özvegye, László Zsuzsanna indított kegyeletsértés miatt – írja a Boon.hu.

Kriza Ákos, Miskolc elhunyt polgármesterének özvegye büntetőfeljelentést tett Demeter Ervin, a kormányhivatal korábbi vezetője ellen. Az özvegy a Boon.hu-nak adott interjúban azt mondta: a nyilatkozatot Demeter Ervin ügyvédje útján juttatta el hozzá, a bíróságon nem ment oda hozzá.

Az erdélyi embernek a legnagyobb sértés, ha összefüggésbe hozzák a Securitatéval, a volt román titkosszolgálattal. Ráadásul úgy, hogy az illető már meg sem tudja védeni magát, én pedig nem szerettem volna, hogy ez a vád a levegőben maradjon, ezért tettem meg a feljelentést.

– mondta a lapnak László Zsuzsanna. Az özvegy az elmaradt ítélethirdetésről úgy fogalmazott: az ügyvéd átadott egy nyilatkozatot, amiben Demeter Ervin elnézést kért.

„Úgy döntöttem, hogy ezt elfogadom, mert nem az volt a célom, hogy Demeter Ervinről kimondják, rágalmazott – az legyen az ő lelkiismeretének kérdése –, csupán annyit szerettem volna, hogy ilyen vád ne fűződhessen a férjem nevéhez. Az elnézést kéréssel elégtételt kapott a férjem emléke és a családunk” – nyilatkozta az özvegy.

Voltak, akik Kriza Ákost – vélhetően politikai megfontolásból – „lerománozták” erdélyi származása miatt. A gyászoló feleség interjúban megerősítette Kriza Ákos rendkívül büszke volt a magyarságára, a hazájára.

„Nagyon szerette Miskolcot, nagy potenciált látott a városban, a megyeszékhely fejlődésében. Élvezte a munkáját, nem is a politikai részt, hanem inkább a városfejlesztést és -szervezést. Állandóan ezen jártak a gondolatai” – emlékezett vissza László Zsuzsanna.