időjárás 4°C Stefánia 2021. November 28.
logo
Az EP-képviselő progresszív zöldpolitikát ígér

Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki tisztségéért

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.10.28. 21:04 2021.10.28. 21:24
Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki tisztségéért

– Elnöki indulásommal arra vállalkozom, hogy felrázzam és összetartsam a Momentum és a kormányváltók közösségét, hogy végre leváltsuk a kormányt 2022-ben. Orbán Viktor nem maradhat tovább hatalmon, mert hazánknak az az érdeke, hogy ne maradjanak a fiókban még négy évig a zöldebb, emberségesebb, igazságosabb Magyarországot teremtő terveink és törvényjavaslataink – írta Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője a közösségi oldalán

A politikus úgy fogalmazott: öt éve akítv tagja a Momentumnak, és életének leginkább meghatározó része ez a közösség. Mint írta: abban hisz, hogy a kormányváltáshoz, majd a jó kormányzáshoz egy erős, elszánt, összetartó Momentumra van szükség. – Nekem az előválasztás is ezt bizonyítja: szükség van új, hiteles, lelkiismeretes politikusokra. Ezért is nyert szerte az országban több, Momentum által támogatott jelölt – mondta, majd hozzátette: erős, határozott, az elvei mellett kiálló Momentum nélkül nincs kormányváltás, ami szükséges ahhoz, hogy 2022 után tényleg egy új országot tudjanak felépíteni.

Donáth Anna úgy fogalmazott: a Momentum politikusaként és EP-képviselőjeként az elmúlt időben is egy szociálisan érzékeny világképet képviselt, amelyben egyre nagyobb hangsúlyt kapott az olyan XXI. századi kihívásokkal szembeni fellépés, mint a klímaváltozás. – Én abban hiszek, hogy a következő évtizedekben a közösségek köré kell újraszerveznünk a társadalmat, hogy a klímakatasztrófa vagy épp az elképesztő mértékben növekvő egyenlőtlenségek ellen eséllyel vehessük fel a küzdelmet. Erős közösségekre, erős közösségi cselekvésre van szükség akár önkormányzati, akár EU-s szinten – hangsúlyozta, majd hozzátette: szerinte ez jelenti a progresszív, zöld, szociálisan érzékeny politikát, amelyet képviselni szeretne a Momentum élén.

Mint ismert: a liberális párt és politikusai rendszeresen kampányolnak a magyar érdekek ellen az Európai Unióban, valamint rendszeresen foglalnak állást az unió által erőltetett olyan liberális politikai fősodratú kérdésekben a magyar érdekek ellenében, mint például az LMBTQ-propaganda beengedése a közoktatási intézményekbe. Donáth Anna legutóbb az EP LIBE bizottságának tagjaként érkezett hazánkba, hogy a liberális erők által erőltetett jogállamisági vitához bizonyítékokat gyűjtsön a magyar kormány ellen. 

A képviselő és a Momentum eddigi politikai tevékenységét itt olvashatja el.

Borítókép: Európai Parlament