Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki tisztségéért

Fekete-Győr András leváltása után elindult a helyezkedés a pártelnöki tisztségért.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 28. 21:04
Anna Julia DONATH in the EP in Strasbourg Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elnöki indulásommal arra vállalkozom, hogy felrázzam és összetartsam a Momentum és a kormányváltók közösségét, hogy végre leváltsuk a kormányt 2022-ben. Orbán Viktor nem maradhat tovább hatalmon, mert hazánknak az az érdeke, hogy ne maradjanak a fiókban még négy évig a zöldebb, emberségesebb, igazságosabb Magyarországot teremtő terveink és törvényjavaslataink – írta Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője a közösségi oldalán

A politikus úgy fogalmazott: öt éve akítv tagja a Momentumnak, és életének leginkább meghatározó része ez a közösség. Mint írta: abban hisz, hogy a kormányváltáshoz, majd a jó kormányzáshoz egy erős, elszánt, összetartó Momentumra van szükség. – Nekem az előválasztás is ezt bizonyítja: szükség van új, hiteles, lelkiismeretes politikusokra. Ezért is nyert szerte az országban több, Momentum által támogatott jelölt – mondta, majd hozzátette: erős, határozott, az elvei mellett kiálló Momentum nélkül nincs kormányváltás, ami szükséges ahhoz, hogy 2022 után tényleg egy új országot tudjanak felépíteni.

Donáth Anna úgy fogalmazott: a Momentum politikusaként és EP-képviselőjeként az elmúlt időben is egy szociálisan érzékeny világképet képviselt, amelyben egyre nagyobb hangsúlyt kapott az olyan XXI. századi kihívásokkal szembeni fellépés, mint a klímaváltozás. – Én abban hiszek, hogy a következő évtizedekben a közösségek köré kell újraszerveznünk a társadalmat, hogy a klímakatasztrófa vagy épp az elképesztő mértékben növekvő egyenlőtlenségek ellen eséllyel vehessük fel a küzdelmet. Erős közösségekre, erős közösségi cselekvésre van szükség akár önkormányzati, akár EU-s szinten – hangsúlyozta, majd hozzátette: szerinte ez jelenti a progresszív, zöld, szociálisan érzékeny politikát, amelyet képviselni szeretne a Momentum élén.

Mint ismert: a liberális párt és politikusai rendszeresen kampányolnak a magyar érdekek ellen az Európai Unióban, valamint rendszeresen foglalnak állást az unió által erőltetett olyan liberális politikai fősodratú kérdésekben a magyar érdekek ellenében, mint például az LMBTQ-propaganda beengedése a közoktatási intézményekbe. Donáth Anna legutóbb az EP LIBE bizottságának tagjaként érkezett hazánkba, hogy a liberális erők által erőltetett jogállamisági vitához bizonyítékokat gyűjtsön a magyar kormány ellen. 

A képviselő és a Momentum eddigi politikai tevékenységét itt olvashatja el.

Borítókép: Európai Parlament

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.