időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Gyurcsány egykori államtitkára újabb posztot kapott a fővárosban

Forrás: mandiner.hu
2021.10.27. 09:31 2021.10.27. 14:48
Gyurcsány egykori államtitkára újabb posztot kapott a fővárosban

Karácsony Gergely a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tanácsába ajánlja főtanácsadóját, a nemrég elbukó kampányfőnökét – írja a Mandiner.

Újabb posztot kaphat Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely főtanácsadója Budapesten. Szerdán kerül a Fővárosi Közgyűlés elé az a főpolgármester nevével fémjelzett javaslat, amelyet ha elfogadnak a képviselők, az MSZP egykori országgyűlési képviselője,

Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkára a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) igazgatósági tagja is lenne.

Gál J. Zoltán megbízatása a kontraktus alapján 2021. október 28-tól 2024. november 15-ig, tehát a következő önkormányzati választásokig tartana.

Rendszer-visszaváltoztatás a Városházán

Karácsony Gergely hivatalba lépése óta több olyan politikus is pozíciót kapott a fővárosban, aki 2010 előtt a szocialista-liberális kormányzatokban töltött be kulcspozíciókat. Így került be Draskovics Tibor, Lakos Imre, Handl Tamás és Katona Tamás mellett ismét a vérkeringésbe az a Gál J. Zoltán, aki 2018-tól kezdve egészen az október 8-i bejelentésig (ekkor lépett vissza Karácsony az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségétől Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester javára – a szerk.) segítette a főpolgármester nem túl sikeres kampánysorozatát.

Gál. J. édesapja, idősebb Gál Zoltán kifejezetten jó kapcsolatot ápolt Apró Piroskával, Gyurcsány Ferenc anyósával. Gál J. újságíróként kezdte a pályafutását (volt többek között a Vasárnapi Hírek főszerkesztője és a Népszava főszerkesztő-helyettese is). Politikai karrierje – édesapja közbenjárásának köszönhetően –

Medgyessy Péter mellett kezdett el formálódni. 2002-től kormányszóvivőként kormányzati pozíciót is elvállalt, majd a Gyurcsány-kabinet államtitkára lett.

Gál J. Zoltán kampányvezetői lemondása ellenére a mai napig fontos pozíciót tölt be a Városházán. Egyszer a főpolgármester úgy nyilatkozott főtanácsadójáról: soha nem volt még olyan ember, aki számára elmondható beszédet írt volna, „Gál J. ebben unikális”.

Ellentmondások a Pesti úti idősotthonban

2020. április 20-án a főpolgármester főtanácsadója lementetett egy írást a számítógépére, a Pesti úti fővárosi fenntartású idősotthon vezetőjének levelével dolgozott. Karácsony állítása szerint Gál J. azért nyúlt bele Skultéti József intézményvezető levelébe, mert az e-mailt át kellett konvertálni PDF-formátumba. Az üzenetet azonban azóta sem láthattuk, Skultéti pedig csupán annyit nyilatkozott az ügyben, hogy valóban kiküldte az ominózus levelet, de azt nem erősítette meg, hogy önállóan ő is írta azt.

Gál J. közbelépése azért keltett nagy figyelmet a sajtóban (a koronavírus-járvány első hullámában a Pesti úti intézményben alakult ki súlyos gócpont – a szerk.),

mert Skultéti tájékoztatásai ellentmondtak egymásnak.

Frissítés: Eldőlt, újabb pozíciót kapott Gyurcsány államtitkára Karácsony Gergelytől

Karácsony Gergely a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ igazgatósági tanácsába beszavaztatta főtanácsadóját, a nemrég elbukó kampányfőnökét, Gál J. Zoltánt a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén - Írja az ORIGO.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos