időjárás 7°C Elza 2021. December 1.
logo
Az antigéngyorstesztek segítenek kiszűrni a koronavírust a szezonális fertőzések közül

Ismét emelkedett a koronavírusos betegek száma

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu
2021.10.20. 09:27 2021.10.20. 09:42
Ismét emelkedett a koronavírusos betegek száma

Az elmúlt huszonnégy órában 1668 új fertőzöttet igazoltak hazánkban, amellyel az aktív fertőzöttek száma 15 711 főre emelkedett. Jelenleg 1058 fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 145-en lélegeztetőgépen vannak, és elhunyt harminc, többségében idős, krónikus beteg – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portálon.

A közlemény kiemeli, hogy folyamatosan emelkedik a beoltottak száma: Magyarországon eddig 5 929 164 fő vette fel a koronavírus elleni védőoltást, akik közül 5 706 773-an már a második oltást is megkapták, 1,33 millió ember pedig a harmadik dózist is felvette.  

A portál emlékeztet: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. 

Mint írják: a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. 

A kormányzati tájékoztatás arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormány újabb közel 800 ezer antigéngyorstesztet biztosít a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését. A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet, most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék koronavírus-gyanús betegeket a nagyszámú szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkező páciensek közül.

Borítókép: Unsplash