időjárás 4°C Stefánia 2021. November 28.
logo
A baloldal kormányfőjelöltje beengedné a migránsokat

Márki-Zay Péter hitet tett Soros mellett

Munkatársunktól
2021.10.25. 17:42 2021.10.25. 17:56
Márki-Zay Péter hitet tett Soros mellett

A szivárványkoalíció megújítását tűzte ki célul Márki-Zay Péter, ám szinte minden kérdésben a baloldal eddigi álláspontját képviseli a miniszterelnök-jelölt, akinek egyre több olyan nyilatkozata lát napvilágot, amelyben tagadja Soros György szerepét a migráció szervezésében, és azt állítja, hogy az amerikai spekuláns nem akar migránsokat hozni Magyarországra. Márki-Zay Péter nemrégiben interjút adott a CNN amerikai hírtelevíziónak is, amelyben beismerte, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra, majd az október 23-i beszédében ismét Soros György védelmére kelt.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy korábbi nyilatkozatában megkérdőjelezte Soros György szerepét a migráció szervezésében. A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje szerint Soros nem akar behozni migránsokat Magyarországra, a valóság ezzel szemben az, hogy az amerikai milliárdos nagyon sok, a bevándorlást pártoló nyilatkozatot tett – az EU-nak évente egyenesen egymillió migráns befogadását javasolta –, és több, hazánkban is aktív migrációpárti szervezetet támogat az alapítványain keresztül.

Márki-Zay Péter a napokban interjút adott a CNN amerikai hírtelevíziónak, amelyben beismerte, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra. 

– Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel, érkezzenek hozzánk akárhonnan

– nyilatkozta Márki-Zay.

A baloldali politikus október 23-i, ünnepi beszédében pedig Soros Györgyöt kezdte védeni, letagadva az amerikai milliárdos szerepét a migránsok betelepítésében, ahogy korábbi nyilatkozatában is tette. 

– Hazugságkampányok fognak következni, migránsbetelepítéssel, áremeléssel és Gyurcsánnyal fognak vádolni bennünket azok, akik 12 év alatt nem tudtak semmit rábizonyítani Gyurcsány Ferencre […], miközben Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani 

– mondta múlt szombaton Márki-Zay.

A Századvég Alapítvány legújabb elemzése Márki-Zay CNN-nek és Newsweeknek adott interjúját, valamint az október 23-i ünnepi beszédét értékelve kiemeli: Márki-Zay Péter az előválasztási kampányában még bátran „ellenzékváltást” hirdetett, magát elitkritikus, konzervatív és keresztény jelöltként határozva meg, a kommunikációjában azonban előválasztási győzelme után látványos baloldali fordulat következett be.

– A baloldali–liberális pártok politikájában – a Demokratikus Koalícióval (DK) az élen – hosszú évek óta nyomon követhető a nemzetközi, globalista orientációjú, progresszív politikához való igazodás. Ezzel itthon is elősegítenék a nemzetállami keretek lebontását, a bevándorláspárti politika megteremtését, valamint az új identitáspolitika keretei között az LMBTQ-életformák elvárásainak érvényesülését, a diverzitás, az inkluzivitás és a pozitív diszkrimináció elveinek népszerűsítését. Ezek a célok sehol a világon nem részei a konzervatív, jobboldali gondolkodásnak 

– jegyezték meg.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt