időjárás 4°C Virgil 2021. November 27.
logo

Menczer Tamás: Ha a kormány nem áll ki a külhoni magyarokért, senki nem fog

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.18. 20:01 2021.10.18. 20:19
Menczer Tamás: Ha a kormány nem áll ki a külhoni magyarokért, senki nem fog

Ha a kormány nem áll ki a külhoni magyarokért, akkor senki nem fog – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Budaörsön. Menczer Tamás közölte: a kormány mindig a párbeszéd pártján áll a szomszédos országokkal.

A politikus a Magyar táj magyar ecsettel című kiállítás megnyitóján azt mondta, hogy a kormány felfogása szerint minden magyar felelős minden magyarért. 

Amelyik magyar politikus az egyik magyart elárulja, az bármikor elárulja a másikat is, aki elárulja a külhoni magyarokat, az bármikor képes elárulni a határon belüli magyarokat is

– fűzte hozzá az államtitkár. 

Menczer Tamás elmondta: Magyarország még egy ilyen járványos időszakot követően is erős. A gazdaság erős lábakon áll, a magyar emberek lelkileg és testileg is erősek, hiszen példaértékűen védekeztek és védekeznek a vírus ellen – közölte. Menczer Tamás hozzátette: egy ilyen nehéz időszak után is felfelé ívelő pályán van az ország, és az erősekkel sokan keresik a szövetséget. Ez jó Magyarországnak, jó a külhoni magyaroknak – fűzte hozzá.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán