Orbán: Elképzelhető, hogy be kell majd fagyasztani az üzemanyagárakat

A miniszterelnök jelezte, hogy sem a jövedéki adó eltörlése, sem a hatósági ár nem jelent tartós megoldást.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 14:57
ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt
Budapest, 2021. oktber 25. Orbán Viktor miniszterelnk azonnali krdsre vlaszol az Orszggyls plenris lsn 2021. oktber 25-n. Mellette Semjn Zsolt miniszterelnk-helyettes (b). MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordmagasak az üzemanyagárak, ezért fagyasszák be ezeket, és csökkentsék a jövedéki adót – hangoztatta az azonnali kérdések órájában Dudás Róbert (Jobbik). A baloldali képviselő szerint a kormány ezekkel a benzinárakkal „csak nyerészkedni akar.” – Hajlandó-e segíteni a munkavállalókat a munkába járás költségeinek támogatásával, hajlandó-e a jövedéki adót drasztikusan mérsékelni és befagyasztani a benzinárakat? – tette fel a kérdést a jobbikos politikus.

Orbán Viktor válaszában elmondta: 

egy olyan árképzési rendszer van itthon, hogy magasabb ár esetén automatikusan csökken a jövedéki adó.

Az adó felfüggesztése nem vezet a benzin árának alacsonyan maradásához

– jegyezte meg a kormányfő. Orbán Viktor kifejtette, hogy az árbefagyasztást sok helyen csak időlegesen lépik meg, és egy ilyen megoldás nem tartható sokáig, de nem zárja ki a kormány ezt a lehetőséget sem a jövőben. 

– Előállhat olyan helyzet, hogy a befagyasztás irányába lépjünk

– jelezte a miniszterelnök, aki szerint az igazi nagy baj egyelőre nem az üzemanyagárak, hanem a rezsiárak megemelkedése lenne. Orbán Viktor arra kérte a jobbikos politikust, hogy 

támogassa azt a kormányzati politikát, miszerint ne zárják be a Mátrai Erőművet uniós javaslatra.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.