időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Tordai Bence Varga Juditot zaklatta ahelyett, hogy az áldozatsegítéssel foglalkozott volna

Forrás: Origo.hu
2021.10.26. 17:42 2021.10.26. 18:19
Tordai Bence Varga Juditot zaklatta ahelyett, hogy az áldozatsegítéssel foglalkozott volna

Október 26-án került sor az Igazságügyi Bizottság éves miniszteri meghallgatására a Parlamentben. A bizottság egyik tagja, Tordai Bence párbeszédes politikus miután végigunatkozta az ülést, a folyosón elkezdte zaklatni Varga Judit igazságügyi minisztert, mégpedig olyan kérdésekkel, amelyekre a válasz a bizottsági ülésen már elhangzott. A történtekből arra lehet következtetni, hogy Karácsony Gergely párttársát nem érdekli az áldozatsegítés, csupán a provokáció.

Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett beszámolójából kiderül: lezajlott az Igazságügyi Bizottság éves miniszteri meghallgatása a Parlamentben – fogalmaz az Origó.hu cikke.

2020 az áldozatsegítés éve volt, az Igazságügyi Minisztérium hatalmas munkával, rekordidő alatt kiépítette az Áldozatsegítő Központok hálózatát, amit folyamatosan fejlesztünk. Ezekben a központokban minden áldozat segítséget kap, személyre szabottan.

– emelte ki bejegyzésében Varga Judit.

Az igazságügyminiszter hozzátette:

Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ.

Varga Judit kihangsúlyozta:

Arra kérem a bizottság tagjait, tegyék félre ideológiai feladataikat, és segítsenek! Segítsenek hírét vinni az Áldozatsegítő Központoknak, hogy minél több emberhez jusson el: van segítség!

A parlamenti eseményről Deák Dániel politológus is beszámolt. A politológus a következőképpen értékelte a történteket az Origó cikke szerint:

Egészen megdöbbentő: Tordai Bence nem figyelt az igazságügyi bizottság ülésén, csak azért ment be, hogy utána Varga Judit miniszter asszonyt kamerázva zaklathassa a parlament folyosóján olyan kérdésekkel, amelyre a válasz a bizottsági ülésen már elhangzott.

A bizottsági meghallgatáson egyébként többek között az áldozatsegítés is kiemelt téma volt – derül ki a cikkből.

Karácsony Gergely barátja, Tordai Bence, úgy látszik, az áldozatsegítés ügyének támogatása helyett maradt a zaklatásnál. Szégyen!

– hívta fel rá a figyelmet Deák Dániel.

(Borítókép: Tordai Bence. Fotó: MTI/Kovács Attila)