időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo
Budapest városvezetése csak a kampányígéretekben volt zöld

Zöld parknak szánt területet adna el a balos önkormányzat

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.10.27. 10:11 2021.10.27. 14:45
Zöld parknak szánt területet adna el a balos önkormányzat

Ingatlanhirdetésből derült ki, hogy a momentumos Déri Tibor által vezetett IV. kerületi önkormányzat eladná az egykori újpesti uszodának helyet adó telket, melyen az előzetes tervek alapján zöld parkot alakítottak ki. Más zöldterületeket ígérő kampányígéreteket sem váltott be 2019 óta a fővárosi baloldali vezetés.

Egy ingatlanhirdetésből derült ki, hogy a főváros befektetőknek adná el az egykori újpesti uszoda területét, ahova másfél éve még közfeladatot szolgáló zöld park kialakítását tervezték

olvasható a budapesti Fidesz közösségi oldalán

A párt kiemelte: nagy a valószínűsége, hogy társasház vagy bevásárlóközpont épülhet az egykori uszoda helyén, amely szöges ellentétben áll a fővárosi baloldal korábbi kampányígéreteivel, amely szerint megállítják a városi területek beépítését és növelni fogják Budapest zöldfelületeit.

A fővárosi Fidesz emlékeztetett: az újpesti uszodát még a Demszky Gábor-féle városvezetés hagyta lepusztulni, majd bezárta, azóta pedig elbontották az épületet. Mint írták: másfél éve még az újpesti képviselő-testület határozott arról, hogy a momentumos Déri Tibor polgármester kezdjen tárgyalásokat a fővárossal a terület esetleges újpesti tulajdonba vételéről, illetve arról, hogy amennyiben az ingatlan a fővárosé marad, akkor zöld parkot alakítsanak ki rajta. Azóta azonban hallgat a fővárosi vezetés és Déri Tibor újpesti polgármester is.

A közlemény összegzése úgy fogalmazott: „Karácsony Gergely főpolgármester és Déri Tibor újpesti polgármester is hazudott a választóknak. Ismét bebizonyosodott, hogy csak szóban zöldek, és csak kampányígéretek szintjén fontos nekik a város életminőségének javítása, a zöldterületek növelése és fejlesztése.”

Ahogy arról lapunk is beszámolt: Karácsony Gergely főpolgármester és a főváros baloldali vezetésének kampányígéreteit még a baloldali Telex.hu vette számba a napokban. A liberális portál arra jutott, hogy 

a városvezetés kampányígéreteinek a fele sem valósult meg 2019 őszétől. 

Habár Karácsonyék többek között a fővárosi zöldfelületek növelésének nagy ígéreteivel győzködték a budapesti szavazókat, az eddig megvalósított zöldprogramjaik szinte alig mérhetők. 

Továbbra is csak ígéret maradt Budapest legnagyobb zöldövezetének kialakítása a Margitszigettől a Római-partig, illetve az is, hogy minden Budapesten születő gyermek kapjon egy fát.

A főváros baloldali vezetésének ígérete volt az Észak-Csepelre és Ferencvárosba tervezett új parkok kialakítása, amely egyelőre csak a kormány és a főváros között lévő megállapodás szintjén valósult meg. Bár a csepeli közpark tervezése elkezdődött, annak megvalósulására még várniuk kell a főváros lakóinak. Hasonló zöldítési törekvés volt Karácsonyék részéről a Főpolgármesteri Hivatal épületének felújítása kapcsán, hogy a hozzá tartozó parkolóból parkot hoznak létre. Az ígéretmonitorozás alapján azonban mind ez ideig csupán egy közbeszerzést írtak ki az épület homlokzatának felújítására, a park létrehozásának szándékáról pedig nincs információ.

Hasonlóan a zöldfelületek növelésének ígéretéhez, a baloldali városvezetés több ígérete is csak választási szlogen maradt. A meg nem valósított kampányígéretekről itt olvashat bővebben.

 

Borítókép: Balogh Zoltán/MTI