Etikai eljárás indulhat Jakab Péter ellen

A Jobbik újpesti alapszervezete vizsgálatot kezdeményezhetett Jakab Péter ellen. Az eljárást megindító dokumentum szerint a pártban már egy éve tudhatnak róla, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke élettársi kapcsolatot tarthat fenn. Egy olyan lakásban, amit a gyanú szerint a párt bérelhet nekik – számol be róla a Bors cikke.

Forrás: borsonline.hu2021. 11. 26. 8:46
JAKAB Pter
Budapest, 2020. mjus 11. Jakab Pter, a Jobbik frakcivezetje napirend eltt szlal fel az Orszggyls plenris lsn 2020. mjus 11-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bors a hét elején megírta, hogy a Jobbik elnöke hosszú hónapok óta eltitkolt, feltételezetten élettársi viszonyban élhet Budapesten kabinetfőnökével, amivel nemcsak a családját, a feleségét, de a pártját is kínos helyzetbe hozhatta. A Jobbik újpesti szervezete vizsgálatot kezdeményezett a pártelnök ellen. A Bors megszerezte az etikai eljárást kezdeményező iratot, amit Szabó Balázs és Veres András, a Jobbik újpesti alapszervezetének tagjai írtak alá.

A képek forrása: Bors

 

Az etikai eljárást kezdeményező beadványból megdöbbentő dolgok derülnek ki.

A pártban már hosszú hónapok óta tudnak arról, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke között nem csupán munkakapcsolat állhat fenn, és hogy egy lakásban élhetnek Budapesten 

– írja a Bors.

A párttagság és az alapszervezetek körében hónapok óta, ha nem egy éve terjed az a szóbeszéd, hogy Jakab Péter és Molnár Enikő között a szoros munkakapcsolat mellett szexuális kapcsolat és élettársi viszony áll fenn.

„Problémás és jobbikoshoz méltatlan magatartás az, hogy Molnár Enikő tagtársunk szeretői viszonyt alakít ki a párt elnökével annak érdekében, hogy párton belüli befolyását, előrejutását és egyre nagyobb informális hatalmát biztosítsa.”

„Megítélésem szerint a Jobbik elnöke azzal, hogy – legalábbis a gyanú szerint – szeretői viszonyt alakított ki beosztottjával, oly mértékben felelőtlen magatartást követett el, mely nagy mértékben veszélybe sodorta a párt hitelességét és jövőbeni eredményeit. Ezért szükségesnek tartjuk, hogy az ügy az Etikai és Fegyelmi Bizottság előtt kerüljön kivizsgálásra, ahol tisztázódhatna a kettőjük közti kapcsolat mivolta és jellege.”

A Bors cikke szerint a párt vezetői tudni akarják, hogy

  • magánügy vagy a közösséget és választókat érintő politikai ügy-e az, hogy a párt elnöke házasságon kívüli kapcsolatot tart fenn?
  • a Jakab Péter és Molnár Enikő közötti szeretői/élettársi kapcsolat veszélyezteti-e a párt integritását, hitelességét, jövőbeni sikereit?
  • kettőjük kapcsolata alkalmas-e a Jobbikba vetett bizalom megingatására (legyen az a tagság vagy a választópolgárok bizalma)?
  • ki a tulajdonosa, és ki bérli az ügyben felmerült Csóka utcai lakást, és kitől, milyen jogcímen, mióta, mennyiért bérlik azt, miért költi a Jobbik pártalapítványa a párt és a közösség pénzét a pártelnök szeretőjének lakására?
  • Jakab Péteren és Molnár Enikőn kívül név szerint kik és milyen célra használták az ingatlant az elmúlt hónapokban?
  • mi Molnár Enikő lakcímkártyája szerint a bejelentett állandó lakcíme és tartózkodási helye?
  • miért tölti rendszeresen éjszakáit Jakab Péter Molnár Enikő „munkalakásán” akkor, amikor a szóban forgó Csóka utcai lakástól néhány perc távolságra, a Fraknó utcában van saját, bérelt lakása?

A Bors cikke állítja, politikai veszélyt láthatnak abban, hogy erre a rengeteg kérdést felvető ügyre az országgyűlési választások előtt nem sokkal derült fény.

Az etikai eljárás kezdeményezői különösen súlyosnak tartják etikai szempontból, hogy Jakab Péter és eltitkolt élettársa is három-három gyermek apja, illetve anyja, s hogy a közvéleményt megtévesztve látszólag mindketten családban élnek.

A vádak bebizonyosodása esetén az eljárás kezdeményezői Jakab Péter esetében elnöki jogainak korlátozását, élettársa, a párt kabinetfőnöke esetében pedig szigorú megrovást tartanak indokoltnak – zárja sorait a Bors cikke.

Az etikai eljárást megindító beadvány teljes terjedelmében itt olvasható:

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.