időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo
A somogyi megyeszékhelyen a balliberális szereplők egymást támadják, és maguk között ássák az árkot

Szertefoszlatja az összefogásba vetett hitet a baloldal Kaposváron

Borsodi Attila
2021.11.25. 19:12 2021.11.25. 21:03
Szertefoszlatja az összefogásba vetett hitet a baloldal Kaposváron

Folytatódik a baloldali belháború Kaposváron. Az adok-kapok legújabb fordulójában a 2019-es önkormányzati választás előtt, a somogyi megyeszékhelyen a baloldali pártok ernyőszervezeteként létrehozott Kaposváriakért Egyesület egykori elnöke, jelenlegi végelszámolója, Fejes István vádolta meg lopással Bereczki Dávidot, momentumos exharcostársát – az ügyről a Kaposvármost.hu közölt részleteket. Az internetes portál arról írt, hogy Fejes verziója szerint Bereczki szerzett egy fotót a 2019-es kampányban, amely felkerült a balliberálisok plakátjára.

A képről azonban utóbb kiderült, hogy nem jogtiszta módon jutottak hozzá, ezért azt csak a fotó tulajdonosával utólagosan kötött megállapodás alapján tudták felhasználni, ennek költsége viszont több százezer forintra rúgott.

Bereczki a Kaposvármost.hu oldalnak elismerte a „malőrt”, a felelősségét ugyanakkor elhárította. A portál megkeresésére elmondta: a kampány irányítóinak lett volna a feladatuk ellenőrizni a fénykép felhasználásának jogszerűségét.

Fejes nemcsak a fotóügy miatt támadja Bereczkit, hanem azért is, mert állítása szerint szintén a 2019-es önkormányzati választási kampányban helyette fizetett be anyagi hozzájárulást, „beugrót” a közösbe, amit a momentumos politikus azóta sem adott meg. A Kaposvármost.hu e vádakkal kapcsolatban is faggatta Bereczkit, a Momentum önkormányzati képviselője viszont határozottan tagadta, hogy tartozna Fejesnek. Bereczki szerint a pár tízezer forintnyi adomány nem volt kötelező.

Ami a Kaposváriakért Egyesületet illeti, a szervezet korábbi zavaros pénzügyei, az átláthatatlan kampányköltségek a hatóságokhoz is eljutottak. A feljelentés azonban nem jobbról, hanem balról érkezett, amint arról a Kaposvármost.hu korábban beszámolt: az ügyben nyár végén a Jobbik októberben lemondott megyei közgyűlési képviselője fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságához. A közelmúltban egy kaposvári LMP-s önkormányzati képviselő ellen indult vizsgálat, a változatosság kedvéért a feljelentés akkor is balról jött.

Borítókép: Baloldali előválasztás (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)