TikTok-kihívás: szelfizz egyet egy palack tokajival!

A kihívás célja, hogy kedvet csináljon egy Tokaj-hegyaljai kiránduláshoz, ahol megkóstolhatjuk a Himnuszban is megénekelt tokajit.

Magyar Nemzet
Forrás: Tiktok-közlemény2021. 11. 27. 21:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult egy TikTok-kihívás, hogy szelfizz egyet egy palack tokajival.

A TikTok-kihívások lényege, hogy könnyen követhető táncot, mozgássort indít valaki, amit mások követnek, így akár több százezer felhasználóhoz is eljuthat egy-egy ilyen akció.

A Szelfizz egy palack tokajival célja népszerűsíteni magát Tokaj-Hegyalját és a tokaji bort is. A kihívást tíz különböző helyszínen, tíz különböző fajta borral készítették el az alkotók. A zsólyomkai pincesor volt a kampány első helyszíne. 

Egyébként az alkotócsapat rögzítette a helyszíneket is egy saját térképen: 

Itt nyomon követhetik a helyszíneket is. A zsólyomkai pincesort olyan helyek követik, mint a Megyer-hegyen fekvő tengerszem, amely hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája, a Rákóczi-vár, a Gombos-hegyi pincesor, de a sorban ott van a tarcali Áldó Krisztus-szobor és a Szent Teréz-kápolna is. Ezek többnyire a látogatók által is kedvelt helyek.

A kihívásnak az egyetlen célja, hogy kedvet csináljon mindenkinek egy kiránduláshoz Tokaj-Hegyaljára, és aki ott jár, minden bizonnyal megkóstolja a Himnuszban is megénekelt tokajit. 

Az sem véletlen, hogy fiatalok vettek részt a kihívás elindításában, hiszen a TikTokon az átlagéletkor 25 év, és ez is lényeges szempont volt, hogy a fiatalokat is elérje Tokaj-Hegyalja híre, illetve hogy őket is megérintse a nemzeti kincsünk, amely a világ első zárt borvidéke volt 1737-ben, ezzel jócskán megelőzve a mára jól prosperáló borvidékeket. 

Az UNESCO Világörökség-bizottsága 2002-ben felvette a világörökségi listára Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven. 

Borítókép: Részlet a kihívásból (Forrás: TikTok-közlemény)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.