időjárás -4°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo
A fideszes politikus szerint Újbudán is a Városháza-gate alakjai kerültek elő

Budai Gyula feljelentést tett a kelenföldi városközpont ügyében

Kerékgyártó György
2021.12.02. 12:36 2021.12.02. 14:26
Budai Gyula feljelentést tett a kelenföldi városközpont ügyében

Most már jól látható az a jutalékos rendszerrel működő hálózat, amely a fővárosi ingatlanokat igyekszik értékesíteni – jelentette ki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő Kelenföldön tartott sajtótájékoztatóján. Szerinte Újbudán is e hálózat tagjai bukkannak fel.

Újbuda DK-s vezetése és a főváros pályázat útján értékesíteni akarja a Kelenföld városközpontban álló szolgáltatóházat.

– Nem meglepő, hiszen a fővárosban is ez történik, több száz ingatlanra tették ki az „eladó” táblát – jelentette ki Simicskó István országgyűlési képviselő december 2-án a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A KDNP-s politikus elmondta, hogy a kelenföldi szolgáltatóház felújítását már korábban kezdeményezték, arra valóban szükség volna, de az ingatlan értékesítése teljes mértékben ellenkezik a lakosság akaratával. A 150 ezres kerületből mintegy harmincezer ember vásárol, étkezik, intéz ügyeket rendszeresen abban a komplexumban, amely hetven boltot, szolgáltatóegységet foglal magába, és ahol a boltok, étkezdék, az állandó és a szombatonkénti „MDF-piac” mellett könyvtár, művelődési központ is található.

– A Fidesz–KDNP-frakció kezdeményezte a képviselő-testületben, hogy az önkormányzat vonja vissza a pályázatot, de alul maradt ezzel a véleménnyel – mondta Simicskó István.

Ezért újra arra szólítjuk fel a DK-s vezetést, hogy vonja vissza azt.

A pályázatot a kerület írta ki, de mivel a területet 80 százalékban a főváros birtokolja, érintett az ügyben. Ráadásul, amint azt Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő elmondta, itt is ugyanazok a nevek kerülnek elő, mint a Városháza-ügyben.

Nagyon jól látszik, hogy a fővárosban egy hálózat működik, amelyben mindenkinek megvan a szerepe

– magyarázta. – A feladat az, hogy a budapesti ingatlanokat kiajánlják, értékesítsék. A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központnál van egy ügyintéző, aki információval látja el a hálózatot, amely jutalékos rendszerben értékesít. Ahol a szálak összefutnak, ugyanazok az emberek bukkannak elő, akikkel a Városháza értékesítésének ügyében is találkozhatunk. Úgy gondolom, Karácsony Gergelynek most már ki kellene állnia, és komolyan beszélni minderről.

Budai Gyula azt is elmondta, hogy számos bizonyíték van a birtokában a hálózattal kapcsolatban, a kelenföldi ingatlan ügyében pedig büntetőjogi feljelentést tett.

Borítókép: Budai Gyula feljelentést tett az ügyben (Fotó: Soós Lajos)