időjárás 3°C Piroska 2022. January 18.
logo

Hölvényi: Eddig sem voltak nagy elvárásaink Tuskkal szemben

Munkatársunktól
2021.12.03. 09:31 2021.12.03. 10:01
Hölvényi: Eddig sem voltak nagy elvárásaink Tuskkal szemben

„A magyar baloldali ellenzék jelöltje, Márki-Zay Péter az Európai Néppártban (EPP) próbálja pozicionálni magát. Miért nem a szocialista és liberális európai pártokban keresi a helyét?

Eddig sem voltak nagy elvárásaink Donald Tuskkal szemben. Most már csak remélhetjük, hogy az élet hamarosan megoldja problémáit, és Tusk úr nem számolja fel az Európai Néppártot.”

– így reagált Hölvényi György, miután Donald Tusk, az Európai Néppárt hamarosan leköszönő elnöke a magyar baloldal miniszterelnök-aspiránsával, Márki-Zay Péterrel egyeztetett csütörtökön Varsóban. A KDNP európai parlamenti képviselője, a néppárt tagja előbb a Twitter, majd a Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést. 

 

 

Írtunk róla: Márki-Zay és Tusk az EPP-elnök szerint varsói egyeztetésükkor „nagyon könnyen megtalálták a közös hangot”. A lengyel politikus tegnap a Twitter-oldalán fejezte ki abbéli reményét, hogy a baloldal nyer áprilisban Magyarországon, majd Márki-Zay jövőbeli politikai pártja csatlakozik az EPP-hez. Hölvényi György ezt követően kritizálta Tuskot. 

Árulkodó, hogy az EPP  szóban forgó, a magyarországi ellenzéket felkaroló posztjához Markus Pieper, a német Kereszténydemokrata Unió európai parlamenti képviselője is csak annyit kommentált: 

„Érdekes. De bizonyosan nem ez az EPP közös álláspontja.”

Ismert az is, hogy Tuskot a magyar kormány berkeiből régóta vádolják a néppárt megosztásával. Az EPP-elnök még ősszel jelentette be, hogy otthagyja az európai pártcsaládot, hogy a legnagyobb lengyel ellenzéki erő, a Polgári Platform vezetésére fókuszálhasson.