Jakab Péter feltételezett élettársa lehet a legbefolyásosabb ember a Jobbikban

Minden jobbikos forrás egybehangzóan megerősítette, hogy a párt legbefolyásosabb személyisége a pártelnök feltételezett élettársa, Molnár Enikő – tudta meg a Bors.

Forrás: borsonline.hu, origo.hu2021. 12. 01. 10:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főtitkárnő, így beszélnek róla a Jobbikban. Kabinetfőnöknek is kinevezték – idézi a Bors cikkét az Origó.

Molnár Enikőnek erős befolyása van a pártelnökre, ahogyan erről lapunk már 2020 júniusában beszámolt. A Jobbikban sokan voltak már szem- és fültanúi a Jakab és Molnár Enikő közti indulatos szóváltásoknak. A nő nemegyszer vetette már a pártelnök szemére, hogy az ő segítségével lehetett csak elnök.

BKV-ellenőrből kabinetfőnök 

A „főtitkárnő” hihetetlen karriert futott be a Jobbikban, nyilvánvalóan Jakab Péter aktív közreműködésével. Molnár Enikő postai levélfeldolgozó volt, majd BKV-ellenőrként dolgozott – derül ki a cikkből.

Ellenőrként kérte felvételét a Jobbik V. kerületi szervezetébe, ahonnan azonnal a Jobbik sajtóosztályára került. Jobbikos források szerint Jakab már BKV-ellenőrként ismerhette, és a kezdetektől „futtatta" a hölgyet.

A sajtóosztály több korábbi munkatársa megerősítette a Borsnak, hogy ismeretségük jóval korábbról származik. 

Amikor Jakab a Jobbik szóvivője lett, kizárólag Molnár Enikővel volt hajlandó szorosan együttműködni. Ahogy a Bors forrásai elmondták, a politikán túl is „szimbiózisban dolgoztak”, de soha nem volt kétséges, hogy Molnár Enikőé az irányító szerep.

Szoros emberi viszony volt köztük

– jellemezték kapcsolatukat a lap forrásai. Jakab mint egy kiskutya követte a hölgyet.

Amikor Jakab Pétert frakcióvezetőnek választották, szinte magától értetődő volt, hogy a parlamentbe is viszi magával Molnár Enikőt. 

Másnaptól ő lett az első ember a pártban

– jelentették ki a jobbikosok.

Agresszív és erőszakos természete mellett ekkortól nevezték el a pártban főtitkárnőnek. Kizárólag rajta keresztül juthat bárki közel a párt elnökéhez. Senki nem hívhatja közvetlenül Jakab Pétert, előbb a főtitkárnőnél kell bejelentkeznie – derül ki a Bors cikkéből.

A jobbikosok szerint Molnár Enikő mindent tud a párt dolgairól és pénzügyeiről, ingatlanokról, bérelt irodákról, az összes stikliről.

Ma ő a párt legnagyobb zsarolási potenciálja

– mondták róla.

Mindezek után nem volt meglepő, hogy Molnár Enikőt már tavaly bejegyezték a Jobbik Magyarországért Alapítvány kuratóriumi tagjai közé

Forrás: Képernyőfotó/Bors

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Molnár Enikő és Jakab Péter (Fotó: Képernyőfotó/Borsonline.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.