időjárás -3°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo

Márki-Zay felvilágosítaná a falusi, egyszerű, tudatlan embereket

Kreft-Horváth Márk
2021.12.06. 11:08 2021.12.06. 14:32
Márki-Zay felvilágosítaná a falusi, egyszerű, tudatlan embereket

– Migránsszámlálós kampány kell, (...) különben ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy ahogy ’18-ban is elbukták azok, 

akik nem tartották fontosnak, hogy fölvilágosítsák a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy kik hozzák be a migránsokat 

– jelentette ki tegnap esti videójában Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje belpesti liberális értelmiségiekről is beszélt, akiknél ez a kampány kiverte a biztosítékot. Szerinte rájuk nem szabad hallgatni ebben a kérdésben. 

Márki-Zay Péter arra a kérdésre válaszolva fejtette ki véleményét a falusiakról, amelyben valaki arra lett volna kíváncsi, hogy nem növelné-e a baloldal választási esélyeit, ha Gyurcsány Ferenc visszavonulna a politizálástól. 

A hódmezővásárhelyi politikus reakciójában azt kezdte el fejtegetni, hogy Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette egy Facebook-posztban, hogy nem ő irányítja a baloldalt, hanem átengedte ezt a pozíciót neki. Erre mintegy bizonyítékként hozta fel azt a plakátkampányt, amelynek keretei közt Soros Györgyöt mintegy mentegetve hirdetik, hogy az amerikai spekuláns egyetlen egy migránst sem hozott be eddig Magyarországra. 

Márki-Zay Péter már korábban is nevezte ostobának a kormánypártok támogatóit. A rezsicsökkentéssel kapcsolatban arról is beszélt, hogy ezek a magyar emberek sötétben tartott, trágyával etetett gombák, és csak emiatt értékelik sikeresnek Orbán Viktor politikáját.