Márki-Zay Péter már készül a bukásra

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint elképzelhető, hogy lecserélik őt, amire Dobrev Klára már októberben is tett utalást.

2021. 12. 19. 6:55
20211116 budapest marki zay peter az ellenzek kozos miniszterelnok jeloltje es kanasz nagy mate az lmp tarselnoke kozos nyilatkozatot irnak ala a klima vedelemrol havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje a héten egy interjúban arról beszélt, hogy elképzelhetőnek tartja azt a forgatókönyvet, miszerint előállnak majd egy kormányfőjelölt-cserével. Továbbá a Szabad Európának adott interjúban a balliberális politikus úgy fogalmazott: nem tartja kizártnak, hogy a pártok kivárnak, azért nem kampányolnak.

– Vannak eszközök ahhoz, ha valaki a Fidesz érdekében meg akarja buktatni az ellenzéket belülről

– reagált Donáth Anna korábbi kritikáira Márki-Zay Péter az interjúban, hozzátéve, hogy szerinte a 444 által publikált közvélemény-kutatás is ennek lehetett egy eszköze. Mint lapunk megírta, csütörtökön a 444 megszellőztetett egy baloldali politikusok asztalára letett kutatást, amely szerint a Fidesz simán vezet a baloldali összefogással szemben. A felmérés szerint a teljes lakosság 46 százaléka támogatja a Fidesz–KDNP-t, miközben a baloldali összefogásra csak körülbelül egyharmaduk szavazna.

– Ha valakinek az lett volna a célja, hogy az ellenzék bukja el a választást, akkor ez egy remek alkalom, hogy a belső és nyers, fel nem dolgozott, nyilvánvalóan nem hiteles adatokat tartalmazó közvélemény-kutatást kiszivárogtassa

– fogalmazott Márki-Zay, aki azt is elmondta, hogy nem ismeri a kutatást, és szerinte az komolytalan. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke úgy tudja: az egyesült baloldal kampánystábja rendelte meg a felmérést, amely szerint a Fidesz vezet.

Érdekesség, hogy a baloldali előválasztás két fordulója között Dobrev Klára arról beszélt, hogy Márki-Zay Péter már decemberre szét fogja robbantani a baloldali összeborulást.

Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter hetek óta a botrányos kijelentéseivel irányítja magára, valamint a baloldali összefogásra a figyelmet, mivel Hódmezővásárhely polgármestere ostobaságnak nevezte a rezsicsökkentést, helyette kevesebb víz, gáz fogyasztására, kisebb autó vásárlására akarta rábírni a magyarokat. Márki-Zay a rezsicsökkentés ügye mellett a gyermekvédelem bírálatát sem engedi el, az LMBTQ-lobbi szekerét tolja továbbra is. Emellett a baloldali politikus szerint a minimálbérnek rengeteg hátránya van, mivel egy videójában a többi között azt ecsetelte, hogy ezt nem szabad túl magasra emelni.

Mindezek után kérdéses, hogy vajon meddig lesz Márki-Zay Péter a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.