időjárás -3°C Piroska 2022. January 18.
logo
Budapesten mutatták be a volt szlovák belügyminiszter könyvét

Semjén Zsolt: A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni

MTI-Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.12.06. 21:27 2021.12.06. 21:46
Semjén Zsolt: A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni

A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni, az üldözéssel összekapcsolni pedig végképp elfogadhatatlan – hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Vladimir Palko volt szlovák belügyminiszter Jönnek az oroszlánok – Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé? című, a keresztényellenességről és Európa értékvesztéséről szóló kötete magyar kiadásának bemutatóján hangsúlyozta: az európai progresszió vezetői nem képesek elfogadni, hogy a keresztények nem elnyomók, hanem elnyomottak. Mostanában az LMBTQ-mozgalom abszurditásai demonstrálják a legjobban, hogy ha valaki nem ért egyet velük, azonnal diktatúrát kiáltanak.

A miniszterelnök helyettese emlékeztetett arra: miközben keresztények tízmilliói szenvedtek el üldöztetést a Közel-Keleten és Afrikában, addig az Európai Unió 2011-ben még egy a keresztényüldözést elítélő nyilatkozatot sem volt hajlandó elfogadni, mert a tervezetben szerepelt a keresztény szó.

Példaként említette, hogy a Devon grófságbeli Exeterben Shirley Chaplin ápolónő harminc évig viselt a nyakában egy kis keresztet, amikor a munkahelye felszólította, hogy válasszon a kereszt és a munkahelye között. Chaplin a bírósághoz fordult, ám a pert elveszítette.

– Mi ez, ha nem az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának megsértése? – tette fel a kérdést a politikus.

A továbbiakban arról szólt: egy olyan kereszténydemokrata kormány tagjaként, amelyet naponta vádolnak azzal, hogy diktatúrát épít, különös figyelemmel olvasta a kötetet, ami sok magyart segíthet abban, hogy eszméljen ebben a józan észről megfeledkezett világban.

Ugyanis a szerző szembesít azzal, hogy a liberalizmus cégére alatt ellentmondást nem tűrő véleményterror fenyeget, „ahol a politikai korrektség jelszavával még azt is megszabják, hogy mit mondhatok és mit nem, akkor nyilvánvaló, hogy erre az antropológiai, szexuális, kulturális forradalomra csak egy válasz adható: az ellenforradalom. A téboly forradalmával szemben a józan ész ellenforradalma” – fogalmazott Semjén Zsolt.

Borítókép: Vladimir Palko és Semjén Zsolt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)