A Jobbik debreceni alelnöke is kilépett

Két évvel ezelőtt, Jakab Péter elnökké választása miatt már többen otthagyták a debreceni Jobbikot.

Munkatársunktól
2022. 01. 18. 20:25
POTOCSKÁNÉ KÕRÖSI Anita; SZABÓ Gábor; GYÖNGYÖSI Márton; DUDÁS Róbert; LUKÁCS László György; ANDER Balázs; Z. KÁRPÁT Dániel; SZILÁGYI György; JAKAB Péter
Budapest, 2020. január 25. Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (k) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Mellette balról jobbra Ander Balázs és Szilágyi György alelnökök, Szabó Gábor választmányi elnök, Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kőrösi Anita alelnökök, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, valamint Lukács László és Dudás Róbert alelnökök. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik egri alapszervezete tagjainak kilépése után Herpergel Róbert, a párt debreceni alelnöke is úgy döntött, nem marad a Jobbik tagja. „A mai nappal kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy az elmúlt évek során követte a tevékenységemet” – közölte a saját közösségi oldalán Herpergel Róbert. A Jobbikból távozó politikus a Dehír.hu megkeresésére annyit közölt, nincs benne harag, de részéről ez az út eddig tartott, bővebben azonban nem kívánta kommentálni döntését.

Herpergel Róbert korábban a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője volt, 2019-ben viszont csak a hetedik helyet kapta meg a Jobbik–LMP–Momentum kompenzációs listáján. A politikus kiesett a közgyűlésből is, mivel egyéni körzetben sem sikerült nyernie. 

Jakab Péter Jobbik-elnökké választása után már elindult egy lavina a debreceni Jobbiknál. Két évvel ezelőtt Bogdán Szabolcs, a párt előző debreceni elnöke jelentette be, hogy kilép a Jobbikból. Döntését akkor azzal indokolta, a legkisebb esélyét sem látja, hogy a párt valaha is visszatér az alapító okiratban kijelölt útra. Bogdán akkor jelezte, öt további tagtársa is erre a döntésre jutott. Két nappal később tizenketten léptek ki a debreceni Jobbikból. A kilépők között volt a párt önkormányzati képviselője, Kőszeghy Csanád Ábel is, aki 16 év után döntött a párt elhagyása mellett.

Az akkor kilépők úgy fogalmaztak:

„Az országos tisztújítás óta a Jobbikban kizárólag békétlenséget, leszámolásokat, a baloldalnak való megfelelési kényszert tapasztaltunk.

Ki lehet jelenteni, hogy a párt belső életében egy hónapja a fortélyos félelem igazgat. Eltérő véleményük miatt távolítják el a régi, elkötelezett tagokat és pártalkalmazottakat, privát beszélgetések képernyőfotói és titokban rögzített hangfelvételek kerülnek az elnökséghez, amely ezeket bunkósbotként használja a megbízhatatlannak ítéltek ellen. A diktatúrákat idéző besúgóhálózaton túl kontraszelektált kiválasztást tapasztaltunk a kirúgások miatt megüresedett pozíciók betöltése során. Ennek megdöbbentő példája volt, amikor a pártalapítványunk éléről a dunaújvárosi győzelem másnapján elmozdították az időközi választási sikerben oroszlánrészt vállaló kampányfőnököt, és egy olyan offshore lovagot ültettek a helyére, aki nehezen lehetne az egyik legnagyobb állami tulajdonú sportlétesítmény vezetője komoly kormányzati kapcsolatok nélkül.

Mindennek a tetejébe az új elnökség a tisztújítási kampányban elhangzottakkal szöges ellentétben kizárólag balliberális pártoknak tetsző kommunikációt folytat.

A Jobbik vezetésében mára nyoma sem maradt a nemzeti, konzervatív, jobboldali értékrendnek. Röviden megfogalmazva: úgy tűnik, hogy Jakab Péter a pártot Gyurcsánynak, a pártalapítvány kasszakulcsát pedig a Fidesznek adta át. Ezekhez a dolgokhoz nem adhatjuk a nevünket, nem fogunk asszisztálni az alapelveitől megfosztott, saját ősellenségeivel szövetkező párt haláltusájához.”

Vasárnap az egri alapszervezet tagjai döntöttek a feloszlatás és a pártból való kilépés mellett.

 

Fotó: Soós Lajos

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.