időjárás 27°C Konstantin 2022. május 21.
logo
A Momentum korábbi tagja szerint a baloldali előválasztást csapnivalóan bonyolította le az összefogás

Baloldali belharc Kecskeméten

Tapodi Kálmán
2022.01.28. 15:28 2022.01.28. 15:30
Baloldali belharc Kecskeméten

A baloldali előválasztást csapnivalóan bonyolították le, és nem a legjobb, legalkalmasabb jelölteket választották meg – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Vancsura István önkormányzati képviselő, a Momentum korábbi tagja. Szerinte a momentumos Bodrozsán Alexandra – akit a baloldali összefogás képviselőjelöltként indít Bács-Kiskun megye 2. számú egyéni választókörzetben – méltatlanná vált a posztra, és nem képes a szavazatmaximalizálásra. 

Utóbbihoz ugyanis – tette hozzá – elismert, hiteles embernek kell lenni, megfelelő életúttal, „Bodrozsán Alexandra pedig bizonyítottan nem rendelkezik ezekkel a paraméterekkel” – állította a kecskeméti városatya.

Emlékeztetett arra, hogy Bodrozsán a baloldali előválasztás során választási csalással és szavazatvásárlással vádolta meg szocialista riválisát, Király Józsefet – mint utóbb kiderült, alaptalanul. Bodrozsán a helyi Fidesz frakcióvezető-helyettesét, Nemcsik Mátyást pedig azzal vádolta meg, hogy „fideszes trollhálózatot” irányít, és kamuprofilok segítségével igyekszik lejáratni őt.

Vancsura tavaly decemberben ezért levélben fordult a Momentum elnökségéhez, amiben Bodrozsán Alexandra „vállalhatatlan, visszatetsző és képviselőhöz méltatlan” magatartásáról írt, választ azonban nem kapott. A kecskeméti önkormányzati képviselő – aki jelezte kilépési szándékát a Momentumból, párttagságát pedig január 20-án függesztették fel – szerint volt pártja „álszent, hiteltelen, magát rendszerváltónak hazudó párttá silányodott”.

Borítókép: Vancsura István (Fotó: Tapodi Kálmán)