időjárás 25°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Bocsánatkérésre szólítja fel a KÉSZ Karácsony Gergelyt

Magyar Nemzet
2022.01.27. 10:29 2022.01.27. 15:08
Bocsánatkérésre szólítja fel a KÉSZ Karácsony Gergelyt

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) közleményt adott ki, amelyben arra szólítja fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kérjen bocsánatot azért, mert a Magyar Zene Háza átadásáról beszélve a szenteltvíztartót méltatlan és blaszfémikus kontextusba helyezte egy rádióinterjúban.

A víz a keresztények egyik fontos szimbóluma Jézus Krisztus Jordán­ban való megkeresztelkedése óta, ezért is botránkoztatott meg sokakat hasonlatával a főpolgármester – fogalmazzák meg sérelmüket a közleményben. 

A kölcsönös tisztelet megadásának fontosságát hangsúlyozzák, amely megilleti a keresztény hívőket is, bár erről manapság sokan elfeledkeznek, és a keresztények gúnyolását megengedettnek tartják. Álláspontjuk szerint a krisztusi ember tiszteletben tartja mások meggyőződését, ugyanakkor elvárja, hogy senki ne gyalázza meg mindazt, ami számára szent és értékkel bír.

A főpolgármester mint magát büszkén liberális szellemiségűnek valló politikus hitelességét és alkalmasságát erősen megkérdőjelezi az ügy, mert – mint fogalmaznak – a szavazók joggal várják el tőle, hogy szavai átgondoltak, nyilatkozatai megfontoltak legyenek.

„Minden jóérzésű, a másik hitét és vallását tiszteletben tartó ember nevében bocsánatkérésre szólítjuk fel Karácsony Gergelyt!” – zárja közleményét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége.

Borítókép: Karácsony Gergely. (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)