Bősz Anett és stábja egy fővárosi luxusirodában dolgozik Érdért

A DK-s Bősz Anett nem veti meg az országgyűlési képviselőséggel járó kényelmet. Az Érdi Hírek feltette a kérdést: minek évente nyolcmillió forintért egy közel kétszáz négyzetméteres budapesti luxusiroda egy olyan képviselőnek, aki saját bevallása szerint Érden él és érdi képviselő szeretne lenni? A helyi lap birtokában levő adatok alapján Bősz egy négyfős budapesti stábot is alkalmaz, havi két és fél millió forintos bérkerettel.

Forrás: Érdi Hírek2022. 01. 28. 12:23
BŐSZ Anett
Bősz Anett, a Párbeszéd képviselője felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló összevont vitában az Országgyűlés plenáris ülésén az Országházban 2018. május 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bősz Anett az MSZP–Párbeszéd listájáról került az Országgyűlésbe. Ellenzéki parlamenti képviselőként jogosult egy iroda bérlését kérni az Országgyűlés Hivatalától.

 Ezzel élt is: 2018-ban, rögtön megválasztása után egy budapesti, Hercegprímás utcai iroda bérlését igényelte. Kérésére az állam először 370 ezer forintot fizetett havonta egy 94 négyzetméteres iroda bérleti díjára. Emellett Bősz – bár évtizedek óta Budapesten élt – havi 160 ezer forintért egy lakást is béreltetett magának. Bősz Anett a választás után egy hónappal kilépett az őt parlamenti helyhez juttató MSZP–Párbeszéd frakciójából, majd átvette a Liberális Párt vezetését.

 Kérésére az állam újabb, nagyobb irodát bérelt: 2018. december 1-jétől immár havi 615 ezer forintért béreltek neki egy 147,72 négyzetméterre növekedett, több helyiségből álló irodát. 2019 októberében – amikor férje polgármester lett (Csőzik László, Érd baloldali polgármestere – a szerk.) –, újabb helyiségekkel növelte a bérleményt. 

Innentől kezdve az állam havonta 680 ezer forintot fizetett egy több helyiségből álló, összesen 192,24 négyzetméteres irodáért. A közel kétszáz négyzetméteres iroda mellett Bősz egy négyfős budapesti stábot is alkalmaz havi két és fél milliós bérkerettel. Az iroda nyilván az ő munkahelyük.

A lap kiderítette: a bérelt iroda címén – mintegy „véletlen egybeesésként” – nem más található, mint a „Liberálisok” nevű törpepárt irodája. Ugyan 2021 végén igyekeztek ezt úgy leplezni, hogy a tulajdonos cég egy külvárosi ipari telephelyére jelentették be a párt hivatalos székhelyét, de a Google utcatérkép szerint már 2019 júliusától az épület bejáratánál látható a párt irodáját jelző tábla.

Ugyan Bősz Anett a Liberális pártot vezeti, de már jó ideje a DK frakciójának a tagja, és a DK helyi jelöltjeként indul a baloldal közös listáján. A képviselő többszörösen bebiztosította magát: már külön alkut kötött Gyurcsányékkal, hogy listán beviszik őt a parlamentbe.

Borítókép: Bősz Anett (Fotó: Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.