időjárás 25°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Gulyás Gergely: Holnaptól csak magyar rendszámmal lehet kedvezményes áron tankolni a benzinkutakon

Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdított + videó

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum
2022.01.28. 15:49 2022.02.10. 11:45
Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdított + videó

Márki-Zay Péter gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdította a külföldön élő magyarokat. A baloldal miniszterelnök-jelöltje még novemberben az ATV-ben azzal vádolta meg a Fideszt, hogy a billegő körzetekbe akar költöztetni embereket, akkor úgy fogalmazott, hogy a kormánypárt szervezett választási csalásra készül.

Amikor a Mediaworks–Hírcentrum riportere rákérdezett arra, hogy ez most miben más attól, amivel a Fidesz vádolta, a következőt mondta: 

– Semmiben nem más.

Ugyanakkor persze a Márki-Zay Pétertől megszokott következetességgel azt is gyorsan kifejtette, hogy nem tartja választási csalásra való felbujtásnak, hogy Londonban arra kérte a külföldön élő magyarokat, hogy jelentkezzenek be a billegő körzetekbe, és ott voksoljanak. 

A politikus Londonban egyébként Jézushoz hasonlította magát, de kérdésre válaszolva Márki-Zay nem tartja magát a magyar ellenzék Messiásának. 

Úgy néz ki egyébként, hogy az ellenzék picit erősíteni próbál a kampányon, hiszen a Márki-Zay érdi utcafórumán már feltűnt a Való Világból ismert Nagy Alekosz is.

A videót itt tekintheti meg:

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Ripost/Máté Krisztián)