Márki-Zay szerint ma is van vizitdíj: 25 ezer forint

Márki-Zay Péter soha nem állította, hogy fizetőssé tenné az egészségügyet, viszont úgy véli, a vizitdíj ma is létezik, konkrét összege is van.

Magyar Nemzet
2022. 01. 14. 18:54
null
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Keller Mátyás (KM) Ripost képen: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fotó: Keller Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyről beszélt a Spirit FM-nek adott hosszú interjúja elején Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A teljes anyagot a Mandiner szemlézi, amely így idézi a politikust: „»Soha nem mondtam olyat, hogy fizetőssé tenném az egészségügyet« – jelentette ki Márki-Zay, mire a műsorvezető felidézte neki a vizitdíjról tett kijelentéseit 2020-ból. De említhetnénk egy másik mondatát is, miszerint »álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió«.”

Márki-Zay Péter kitért arra is, hogy szerinte Európában a magyarok fizetik a legtöbbet saját zsebből az egészségügyi ellátásért, és arra, hogy a vizitdíjat nem kell bevezetni, mert az létezik. A Mandiner így idézi őt: „Márki-Zay szerint a vizitdíj ma is létezik, és mértéke 25 000 forint. Ezt arra alapozza, hogy ő maga is ment már magánszolgáltatóhoz egy ultrahangos vizsgálatra, ami 15 000 forintba került neki.”

Borítókép: Márki-Zay Péter szerint az egészségügyért most is fizetni kell (Fotó: Keller Mátyás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.