A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Magánklinika ügyvezetőjeként dolgozik Márki-Zay jobbkeze

Érthetővé vált, miért tartja jobbnak a magánegészségügyet a baloldal jelöltje – utalt rá közösségi oldalán Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő.

2022. 01. 14. 11:14
Fotó: Képernyőkép Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Márki-Zay Péter jobbkeze, Kész Zoltán 2021 óta Veszprémben a VeszLife Magánklinika ügyvezetője

– mutatott rá közösségi oldalán Varga-Damm Andrea. A veszprémi országgyűlési képviselő szerint ez megmagyarázhatja, hogy miért beszélt arról a minap Márki-Zay Péter, hogy a magánegészségügy jó, és 

szívesen alakítaná át Magyarország egészségügyi ellátó rendszerét magánegészségügy-alapon. 

A Jobbik 2018-as listáján az Országgyűlésbe jutott, azóta a pártból kilépett független képviselő szerint Kész Zoltán álláshalmozó is, mert magánklinikai állása mellett még a Jobbik Civitas nevű közvéleménykutató cégének is operatív igazgatója. 

Arról, hogy Márki-Zay Péter hogyan építené le az egészségügyet, korábban ITT írtunk, a magánosításról szóló tervei pedig a tegnapi Kormányinfón is szóba kerültek. Gulyás Gergely miniszter hosszan idézett a baloldal jelöltjének korábbi nyilatkozatai közül, többek között azt az elhíresült gondolatmenetet is, amely szerint a magán-egészségügyi ellátás során fűszoknyás lányok szolgálnak fel mojitót a betegeknek. Márki-Zay Péter korábban arról is beszélt, hogy 

a vizitdíjat eltörlő népszavazást ki se szabadott volna írni, valamint, hogy csak a privatizáció oldhatná meg az egészségügy problémáit, hiszen ez is üzlet. 

Kész Zoltán jelenleg a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, 2015-ben azzal vált országosan ismertté, hogy független jelöltként nyert egy időközi országgyűlési egyéni képviselői választáson, amit Navracsics Tibor EU-biztossá való kinevezése után írtak ki Veszprémben. Akkor a Fidesz–KDNP az eredmény miatt elveszítette parlamenti kétharmadát. A korábban angoltanárként is dolgozó 

politikus aztán 2018-ban simán kikapott Ovádi Pétertől, aki a Fidesz jelöltje volt a veszprémi körzetben. 

Érdekesség, hogy mindkét alkalommal Varga-Damm Andrea is indult a választásokon a Jobbik jelöltjeként. Az országgyűlési képviselő 2022-ben miniszterelnök-jelöltként lenne ott a szavazólapokon, saját pártja színeiben, míg Kész Zoltán az előválasztáson nem indult, így vélhetően nem méreti meg magát egyéni körzetben. 

Borítókép: Márki-Zay Péter Facebook oldala (Fotó: Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.