időjárás 18°C Csanád, Emil 2022. május 28.
logo

Azok a Gyurcsányék emlegetnek megfigyelést, akik saját politikai céljaikra használták a titkosszolgálatokat

Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

Forrás: hirado.hu
2022.01.26. 11:58 2022.01.26. 12:19
Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője „döbbenetesen vékonynak” nevezte azt a tudást, amit meg lehetett szerezni a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE), Szirmai Gergely influenszer a Partizánban pedig arról beszélt, hogy az egyetemen egyáltalán nem értettek az internetes műsorkészítéshez, a diákok pedig nem kaptak visszajelzést az önálló alkotótevékenységükkel kapcsolatban. Szirmai, aki a Hollywood Hírügynökség influenszere, Gulyás Márton PartizánPOP című műsorában azt is elmondta, hogy az intézmény általános állapotát jelezte, hogy akár egy hónapon át sem volt ott fűtés. A népszerű Youtube-sztár és a műsorvezető többek között közös élményeiket is felelevenítették a Színház- és Filmművészeti Egyetemről (SZFE), ugyanis mind a ketten hallgatói voltak az intézménynek.

A közmédia internetes portáljának beszámolója szerint Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője erősen kritizálta a korábbi vezetés által irányított SZFE-t és annak szakmai színvonalát.

Nekem az volt a döbbenetes ráismerés, hogy van egy erőteljes attitűd, hogy milyen az SZFE-s lét, és az milyen magasra van taksálva. Közbe’ meg meglátod, hogy milyen tudások mozgatják ezt az egyetemet, és milyen tudásokat adnak át, az ilyen, döbbenetesen vékony

– idézi a balos aktivistát a Híradó.hu oldalon megjelent tudósítás.

A tudásanyagot, amit az oktatók a hallgatóknak átadtak a felsőoktatási intézményben, Gulyás „kevésnek” minősítette, hozzátéve, hogy minderről csak azért nem illik beszélni, mert „hullagyalázás” lenne a strukturális változáson átesett intézménnyel szemben – olvasható a Híradó.hu oldalon.

A baloldali műsorvezető továbbá Bárdos András, az egyetemen korábban tanító népszerű műsorvezető tudását és teljesítményét is kétségbe vonta, szakdolgozatával kapcsolatban kijelentette:

Mellbevágó dolog, ha elolvas az ember kilencven, száz, száztíz oldalt, hogy a Magyarországi televíziós műsorkészítés legfontosabb felsőfokú intézményben milyen típusú tudásra voltak képesek doktori fokozatot adni, és hogy ebből lehetett intézményt létrehozni, és ezek az emberek képeztek évtizedeken keresztül szakembereket a szakma számára.

Gulyás Márton szavaival Szirmai Gergely sem igen tudott vitatkozni, ugyanis a beszélgetés során az is kiderült, hogy az SZFE-n egyáltalán nem foglalkoztak internetes tartalmakkal, amit az influenszer zokon is vett. Szirmai ottléte alatt alapította meg a Hollywood Hírügynökséget, amely akkoriban Magyarország egyik legnépszerűbb Youtube-csatornája volt, az SZFE-n oktatók azonban erről nem vettek tudomást.

Nem foglalkoztak vele. Azt mondják, nagyon gratulálnak hozzá, de nem értenek hozzá

– tette hozzá a youtuber.

Szirmai Gergely a műsorban továbbá arról is beszélt, hogy mialatt az SZFE diákja volt, volt olyan hónap, amikor az épületben nem volt fűtés, és saját maguknak kellett WC-papírt vinniük, annyira rossz állapotban volt anyagilag az intézmény.

Az SZFE struktúráját a magyar kormány 2020-ban alakította át, a kuratórium élére Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója került. Az átalakítás mellett szóló egyik érv az volt, hogy az SZFE nem képes korszerű tudást átadni a diákoknak, továbbá, hogy az egyetem nem helyez kellő hangsúlyt a filmes képzésre.

Az SZFE költségvetését a magyar kormány megduplázta, az intézmény továbbá új campust is kap – emlékeztet rá a közmédia internetes portálja.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Gulyás Márton (Fotó: MTI/Mónus Márton)