Mozgáskorlátozottak helyén parkolt a főpolgármester szolgálati autója

A főpolgármester vagy a sofőrje nem érzi magára nézve kötelező erejűnek a KRESZ-t. Ha nekik éppen úgy kényelmes, kizárólag mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen hagyják a szolgálati autót – számol be róla a Ripost.

Forrás: ripost.hu2022. 01. 16. 8:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely szolgálati kocsija péntek reggel tilosban parkolt a a Móricz Zsigmond körtéren. Erről Bohár Dániel, a Pesti TV riportere számolt be, aki azt írta, hogy a főpolgármesternek egy kampányrendezvényen volt jelenése, de elkésett, ezért a sofőrje szabálytalanul parkolt.

Az eset kapcsán a 

egyik olvasója eljuttatott szerkesztőségükbe egy videófelvételt, melyen az látható, ahogy Karácsony Gergely szolgálati autója éppen egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen áll, szabálytalanul.

A videóhoz mellékelt levél szerint a felvétel tavaly július közepén, a Pesti úton készült. Karácsony Gergely egy kampányesemény miatt érkezett ide a szolgálati autójával, és hogy a főpolgármester úrnak minél kevesebbet kelljen sétálnia a színpadig, a sofőrje egy mozgáskorlátozott parkolóhelyen állt meg, a rendezvény közelében.

Ez persze nem lett volna baj, ha a főpolgármester távozása utána a sofőr azonnal odébb áll, de nem így történt: a kocsi körülbelül másfél-két órán keresztül parkolt szabálytalanul.

A hatályos szabálysértési törvények alapján a mozgáskorlátozott parkolóhelyen történő szabálytalan várakozás büntetési tétele ötvenezer forint, amit nem lehet csökkenteni, azt ugyanis jogszabály rögzíti.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Karácsony a tilosban (Fotó: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.