Alapjogokért Központ: Márki-Zay gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani

„Pont azt a genderideológia támadása miatt kétségbe vont állítást, hogy az anya nő, az apa pedig férfi, nevezte ostobaságnak és aberrációnak.”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 03. 18:05
Márki-Zay Péter
Hódmezõvásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (j2) a hódmezõvásárhelyi közgyûlés ülésének kezdete elõtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani kormányra kerülése esetén – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában. Szánthó Miklós úgy fogalmazott: Márki-Zay Péter „összevissza, nagyon zavarosan beszél”, mint amikor a rossz tanuló felel, és „ott próbálja meg kitalálni azokat a dolgokat, amiket éppen mondani szeretne”. 

Felidézte, a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban olyan, széles társadalmi támogatottságnak örvendő és szociálisan, társadalmilag hasznos intézkedéseket nevezett ostobaságnak, mint a rezsicsökkentés és a minimálbér, és értelmetlennek tartja a 13. havi nyugdíj folyósítását. 

Most pedig Márki-Zay Péter 

pont azt a genderideológia támadása miatt kétségbe vont állítást, hogy az anya nő, az apa pedig férfi, nevezte ostobaságnak és aberrációnak

– tette hozzá. 

Szánthó Miklós megjegyezte: amikor pedig azt kérdezték tőle, mi a véleménye arról, hogy férfiak is szülhetnek-e, akkor „magát a kérdésfeltevést is aberráltságnak nevezte”. Az Alapjogokért Központ igazgatója kiemelte: 

az, hogy Márki-Zay az apa és anya szerepéről szóló alaptörvényi kitételt ostobaságnak és aberrációnak tartja és eltörölné, teljesen egyértelműen mutatja, hogy Gyurcsány Ferenccel együtt a genderideológia pártján áll, és meg akarja szüntetni azokat az alkotmányos szabályokat, amelyek a gyermekeket védik. 

Hozzátette: ezért kiemelten fontos az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás, mert pontosan az ilyen, már Magyarországra is begyűrűző genderelmebajra, amit sajnos Márki-Zay Péter is képvisel, adhat csattanós választ. Azzal kapcsolatban, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje nem ellenzi a marihuána legalizációját, Szánthó Miklós kifejtette: a marihuána tipikusan kapudrog, nemcsak szociális, egészségügyi hatásait tekintve, hanem politikailag is. 

Ahol ugyanis elindult a marihuána törvényessé tétele, ott hamar elkezdték követelni a keményebb drogok legalizációját is, ami – mint fogalmazott – nyilvánvalóan iszonyatos veszélyt jelent, legfőképpen a gyermekekre.

Úgy vélte, Márki-Zay nyilatkozatai 

teljesen egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani, ha kormányra kerülne.

– Odatehetjük az ilyen megnyilatkozásokat a korábbiak mellé, amikor a nyugdíjasokat és a vidéki magyarokat sértegette, és láthatóan Márki-Zay Péter a gyermekek jogait sem akarja tiszteletben tartani – jegyezte meg az Alapjogokért Központ igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.