Újabb bombariadók voltak országszerte

Budapesti és vidéki plázákat, valamint a népligeti buszpályaudvart is le kellett zárni egy időre.

Magyar Nemzet
2022. 04. 22. 17:40
Mindenkinek el kellett hagynia az épületet. FORRÁS: ORIGO
Mindenkinek el kellett hagynia az épületet. FORRÁS: ORIGO Forrás: ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délután is folytatódtak a sorozatos bombariadók: ki kellett üríteni többek között bevásárlóközpontokat az ország több helyszínén, valamint a fővárosban a népligeti buszpályaudvart és a Szépművészeti Múzeumot is. 

Bombafenyegetés érte egyebek mellett a Szeged Plázát, a Győr Plázát, a budapesti Corvin Plázát is. A bevásárlóközpontok többségét azóta már megnyitották. Délután a Kerepesi úti Arena Mall bevásárlóközpontot is bombafenyegetés ért, az ott működő Cinema City Arena azt közölte, hogy „technikai okok miatt” ki kellett üríteniük a mozit, a vetítések elmaradnak vagy félbeszakadtak. 

A bevásárlóközpontok mellett délelőtt bombariadó volt a népligeti buszállomáson is, amelyet egy időre le kellett zárni.

 A Voláninform azt közölte, hogy az autóbuszok további intézkedésig a Népliget sarkából, a metrópótló buszok Kőbánya-Kispest irányú megállóhelyéről indulnak. Ugyanakkor a Szépművészeti Múzeumot is ismét bombafenyegetés érte. 

Mint arról korábban írtunk, a héten sokadszor riasztják bombafenyegetéshez a rendőröket: már csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban volt bombariadó, kedden pedig több fővárosi és vidéki plázában, mint a Mammutban, az Aréna Plázában, a Westendben, a MOM Parkban és az Allee-ban is. Bombariadó volt a Debrecen plázában, Győrben két plázában, Szegeden és Miskolcon is. Akkor a hatóság azt közölte: megtették a szükséges intézkedéseket, és elkezdték felkutatni az elkövetőt. Úgy tudni, az ügyben nyomozást indítottak közveszéllyel való fenyegetés gyanújával. Sajtóhírek szerint a támadók minden esetben e-mailben küldték el a fenyegetést. Korábban március végén is volt az említettekhez hasonló bombariadó bevásárlóközpontokban. 

Borítókép: Mindenkinek el kellett hagynia az épületet (Forrás: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.