időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Ma szükségünk lesz az esernyőre

Forrás: Met.hu
2022.05.24. 07:11 2022.05.24. 08:38
Ma szükségünk lesz az esernyőre

A vastagabb, zártabb felhőzet kelet felé vonul és szakadozik, ezzel együtt a csapadéktevékenység is gyengül, szűnik, az északkeleti tájakon már csak kevés helyen eshet. Mögötte kisüt a nap, de nyugat felől ismételten fátyolfelhők sodródnak fölénk, továbbá gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből a Dunántúlon – nagyobb számban késő délutántól, estétől – zápor, zivatar is kialakulhat – írja a Met.hu

A délkeleti, keleti szelet élénk, zivatarok környezetében erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos keleti részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetünk. Késő estére többnyire 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

A sok magasszintű felhő mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és este előbb a Dunántúlon, majd az éjszaka során már attól keletebbre is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A csapadékgócok számossága a hajnali órákban csökken, legkésőbb reggel a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék. A légmozgás estétől veszít erejéből, de zivatarok környezetében továbbra is lehetnek erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)