időjárás 31°C János, Pál 2022. június 26.
logo

Több száz illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar rendőrök

Forrás: Police.hu
2022.05.24. 07:27 2022.05.24. 08:51
Több száz illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 23-án összesen 432 határsértőt tartóztattak fel és 312 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 113 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Gara, Kunbaja, Tompa, Mélykút, Bácsbokod, Balotaszállás, Kecskemét, Kunbaja, Kiskunmajsa, Bácsborsód, Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben összesen 287 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Kübekháza, Öttömös, Kiszombor, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Győr-Moson-Sopron megyében Fertőrákos, Sopronkőhida és Hegyeshalom közigazgatási területén 15, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya külterületén 6, míg Budapesten 11 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szomáliai, afgán, pakisztáni, tunéziai, palesztin, bangladesi, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 18 esetben összesen 305 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében két esetben negyven személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 16 esetben 265 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt öt ember ellen, tiltott határátlépés miatt hat fő ellen, míg közokirat-hamisítás miatt egy személy ellen indult büntetőeljárás.

Borítókép: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok (Fotó: Police.hu)