időjárás 25°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán + videó

Nem kaphat tájékoztatást Hadházy Ákos

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2022.06.23. 15:47 2022.06.23. 16:32
Nem kaphat tájékoztatást Hadházy Ákos

Egy jogszabály elejét veheti annak, hogy olyan országgyűlési képviselő is hozzáférhessen minősített adatokhoz, aki nem tesz esküt. Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kedd este benyújtotta az ezt tartalmazó törvénymódosítási javaslatot

Emellett az új szabály szerint az a képviselő, aki nem tesz esküt, nem kérhet majd tájékoztatást az állami szervek vezetőitől sem.

Mint ismert, jelenleg egy olyan képviselő van, aki nem kezdte meg a parlamenti munkát: Hadházy Ákos. A Momentum támogatásával Zuglóban győztes baloldali politikus tiltakozása jeléül úgy döntött, hogy nem vesz részt az új Országgyűlés május 2-i alakuló ülésén, így a képviselői esküjét sem tette le. A jelenlegi szabályozás szerint nem vehet részt az Országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésein, tanácskozási és szavazati jogát nem gyakorolhatja, indítványt nem nyújthat be, az Országgyűlés tisztségeire, illetve országgyűlési bizottságba nem választható meg, valamint nem alakíthat frakciót és nem kap fizetést sem.

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: Mirkó István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.