Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A baloldal már rég eltörölte volna a rezsicsökkentést

A rezsicsökkentés fenntartása Európában egyedülálló intézkedés.

2022. 07. 21. 16:37
Rezsi csökkentés 20220106 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal már rég eltörölte volna a rezsicsökkentést, amely minden magyar családot és nyugdíjast véd – kommentálta a Fidesz a baloldali pártok új rezsiszabályokkal kapcsolatos nyilatkozatait.

 Gyurcsányék már rég eltörölték volna a rezsicsökkentést– fogalmazott a kormánypárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Azt írták, az a baloldal beszél most, amelyik már a kezdetek óta ellenezte a rezsicsökkentést, és azóta is az eltörlését követeli. A baloldal a háború és az energiaválság közepette is arról beszél, hogy a rezsicsökkentés hülyeség, hagyni kellene, hogy az egekbe emelkedő piaci árat fizessék az emberek. 

Mint írják: a most bejelentett új rezsiszabályokkal is minden magyar családot, minden magyar nyugdíjast véd a rezsicsökkentés. Egy átlagos fogyasztású család ezután is a valós piaci ár hetedéért kapja meg az áramot és a valós piaci ár tizedéért a gázt – hívták fel a figyelmet.
Kiemelték: a rezsicsökkentés fenntartásának köszönhetően egy átlagfogyasztású család ezután is havi 181 ezer forintot, éves szinten 2,175 millió forintot spórol meg. 
A Fidesz hangsúlyozta: a rezsicsökkentés fenntartása Európában egyedülálló intézkedés.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.