Az a legfontosabb kérdés, hogy meddig tart a háború, és mikor lesz béke

Az országnak, az egészségügynek, az oktatásnak a háborúban, a gazdasági recesszióban is működnie kell.

Bákonyi Ádám
2022. 07. 18. 15:40
TÁLLAI András
Budapest, 2021. június 14. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára felszólal az azonnali kérdések és válaszok órájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 14-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toroczkai László napirend előtt szégyellnivalónak nevezte a kormány politikáját. A Mi Hazánk Mozgalom képviselője szerint elképesztő megszorító intézkedéseket jelentenek be, amelyek nem átgondoltak, kidogozottak. Hozzátette: ő támogatta volna a katát annak idején, és most is támogatná, hogy ne szúrjanak ki négyszázezer magyar dolgozóval. Toroczkai a rezsicsökkentéssel kapcsolatban azt mondta: érthetetlen, hogy amikor az emberek amúgy is aggódnak, részletek közlése nélkül bejelentik, hogy oda a rezsicsökkentés, ráadásul nagyon alacsony átlagfogyasztást állapítottak meg. A kormány hazudott, amikor azt ígérte, hogy megtartja a rezsicsökkentést, és nem terheli rá a válság költségeit a magyar lakosságra – jelentette ki Toroczkai László. 

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a válaszában hangsúlyozta: az a legfontosabb kérdés, hogy meddig tart a háború, és mikor lesz béke, mert ez határozza meg mindannyiunk jövőjét.

– Az is nagy kérdés, hogy az EU felhagy-e végre a szankciós politikájával, rájön-e arra, hogy ez nem Oroszországnak árt, hanem a saját lakosainak – mondta Tállai András, aki szerint az a legfontosabb, hogy lesz-e energia, működik-e a gazdaság. Ha nincs energia, nem lesz munkahely sem – mutatott rá az államtitkár. Jelezte, lényeges az is, mit válaszol minderre a kormány. – A fő cél a családoknak, a munkahelyeknek, a nyugdíjaknak, az otthonteremtési program eredményeinek, a családpolitikai intézkedéseknek, az elért rezsicsökkentésnek a megvédése. Ugyanis ez a rezsicsökkentés az átlagfogyasztásig továbbra is védeni fogja a családokat – sorolta. Az államtitkár hangsúlyozta: az országnak, az egészségügynek, az oktatásnak a háborúban, a gazdasági recesszióban is működnie kell, az embereknek munkahelyük kell, hogy legyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.