időjárás 25°C Huba 2022. augusztus 19.
logo
Több mint 53 százalékot szereztek a kormánypártok

Elsöprő Fidesz-győzelem Dunaújvárosban

Magyar Nemzet
2022.07.03. 20:59 2022.07.03. 21:17
Elsöprő Fidesz-győzelem Dunaújvárosban

Sajtóértesülések szerint Dunaújvárosban elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok a július 3-i időközi választáson. Vasárnap a járványhelyzet miatt több mint 160 elmaradt időközi választást kellett pótolni, a választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatták le szavazatukat 27 településen. 

Sajtóértesülések szerint Dunaújvárosban több mint 53 százalékot szereztek a kormánypártok. 

Bár az eredmény egyelőre nincs megerősítve, illeszkedik a június 26-i időközi választások eredményeihez. Egy héttel korábban, június 26-án vasárnap ugyanis több mint ötven településen tartottak időközi választást, amelyek szintén a koronavírus-járvány miatt maradtak el. A kormánypárti jelöltek, illetve a kormánypártok által támogatott civilek elsöprő sikert arattak: 28 mandátumot, ebből hat polgármesteri pozíciót nyertek el, míg a baloldal csupán két egyéni körzetben tudott győzni. A Fidesz–KDNP-pártszövetség olyan településeken is tarolt, amelyek az április 3-i választásokon még baloldali fellegváraknak számítottak, így például Budapesten és Szegeden is nyert a jobboldal.

Borítókép: Időközi választás Eger 7-es számú egyéni választókerületében (Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.