Ezek a legfrissebb Covid-számok, jelentős az emelkedés

Rusvai Miklós szerint jelenleg nincs ok az aggodalomra, ősztől viszont lényegesen magasabb és komolyabb járványhullámra számít.

2022. 07. 27. 12:57
null
Székesfehérvár, 2021. november 23. Koronavírus gyorsteszt az Egészségipari Támogatási Programban (ETP) részt vevõ magyar vállalkozások kiállításán a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó Rendezvényközpontban 2021. november 23-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július elején közölt adatokhoz képest jelentős emelkedést mutat a koronavírus-fertőzöttek száma: míg a hónap elején négyezerre, a  Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint immár 14 402 főre tehető az igazolt esetek száma. 

A fertőzöttek számával együtt a kórházban ápoltak száma is megugrott:  jelenleg 1345 koronavírusos beteg szorul kórházi kezelésre, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen, valamint 54 többségében idős, krónikus beteg vesztette életét.

A beoltottak száma 6 413 420 fő, közülük 6 200 225-en a második, 3 888 311-en a harmadik, 315 917-en pedig már a negyedik oltását is igényelték. A vakcinák továbbra is kérhetőek a háziorvosoktól, házi gyermekorvosoktól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon is, ahová péntekenként akár időpontfoglalás nélkül is lehet menni.

Rusvai Miklós szerint a fertőzöttek számának emelkedése azzal magyarázható, hogy hosszú idő után ez az első nyár, amikor nincsenek járványügyi korlátozások, az emberek pedig Európa-szerte nagyszabású rendezvényeken vesznek részt. A virológus az RTL Klub Reggeli című műsorában ugyanakkor rámutatott:

a jelenlegi csak egy járványhullámocska, ami tized akkora sincs, mint a korább járványhullámok, hiszen az omikron jelenleg fertőző alváltozatai csak enyhe, náthás megbetegedéseket okoznak. A szakember szerint tehát jelenleg nincs ok az aggodalomra, ősztől viszont lényegesen komolyabb járványhullám várható.

Borítókép: Koronavírus-gyorsteszt az Egészségipari támogatási programban részt vevő magyar vállalkozások kiállításán a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó Rendezvényközpontban (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.