időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Ferences ifjúsági zarándoklat

Magyar Nemzet
2022.07.04. 16:45 2022.07.04. 16:50
Ferences ifjúsági zarándoklat

Ifjúsági zarándoklatot szerveznek a ferencesek, amire 16–35 év közötti fiatalokat várnak. A résztvevők Esztergomból indulnak augusztus 14-én, a cél pedig Mátraverebély-Szentkút lesz, ahova augusztus 20-án érkeznek meg. 

A zarándoklaton központi szerepet kap a reggeli és esti zsolozsma, a szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér-imádság, de beszélgetésre, ismerkedésre és szórakozásra is lesz lehetőség. A zarándoklat egyik célja, hogy segítse azokat, akik élethivatásukat keresik. Ebben szerzetesek és papok támogatják a zarándokokat. A korábbi évek tapasztalata alapján azonban többen itt találták meg későbbi házastársukat.

A résztvevők naponta 20-25 kilométert tesznek meg változatos terepen. A csomagokat teherautó szállítja, a zarándokoknak csak a napi felszerelést kell vinniük. Aki esetleg nem bírja a viszonylag erős tempót, felszállhat a teherautóra, és előre mehet a következő szálláshelyre.

A szervezők mindennap egyszer biztosítanak meleg ételt, a többi étkezésről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Aludni saját sátorban lehet, de közös sátrak is lesznek azoknak, akik nem tudnak sajátot vinni.

A részletes programot a www.ferencesek.hu/zarandoklat oldalon olvashatják az érdeklődők. Jelentkezési határidő: augusztus 1.

Borítókép: Zarándoklat (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.