Ferences ifjúsági zarándoklat

A zarándoklat célja, hogy segítse az útkereső fiatalokat.

Magyar Nemzet
2022. 07. 04. 16:45
null
20220501 matraverebely szentkut bojte csaba ferences pap munkas szent kozsef zarandokvonat havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán

A zarándoklat célja, hogy segítse az útkereső fiatalokat.

Ifjúsági zarándoklatot szerveznek a ferencesek, amire 16–35 év közötti fiatalokat várnak. A résztvevők Esztergomból indulnak augusztus 14-én, a cél pedig Mátraverebély-Szentkút lesz, ahova augusztus 20-án érkeznek meg. 

A zarándoklaton központi szerepet kap a reggeli és esti zsolozsma, a szentmise, az elmélkedés, a csend és a rózsafüzér-imádság, de beszélgetésre, ismerkedésre és szórakozásra is lesz lehetőség. A zarándoklat egyik célja, hogy segítse azokat, akik élethivatásukat keresik. Ebben szerzetesek és papok támogatják a zarándokokat. A korábbi évek tapasztalata alapján azonban többen itt találták meg későbbi házastársukat.

A résztvevők naponta 20-25 kilométert tesznek meg változatos terepen. A csomagokat teherautó szállítja, a zarándokoknak csak a napi felszerelést kell vinniük. Aki esetleg nem bírja a viszonylag erős tempót, felszállhat a teherautóra, és előre mehet a következő szálláshelyre.

A szervezők mindennap egyszer biztosítanak meleg ételt, a többi étkezésről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Aludni saját sátorban lehet, de közös sátrak is lesznek azoknak, akik nem tudnak sajátot vinni.

A részletes programot a www.ferencesek.hu/zarandoklat oldalon olvashatják az érdeklődők. Jelentkezési határidő: augusztus 1.

Borítókép: Zarándoklat (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.