Folyamatosan ostromolják a magyar határokat az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 5-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 342 határsértőt tartóztattak fel és 132 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

Forrás: Police.hu2022. 07. 06. 7:41
null
Mrahalom, 2016. februr 22. Magyar rendr figyeli a vajdasgi oldalon tartzkod migrnsokat a magyar-szerb hatron fellltott ideiglenes hatrzrnl, Mrahalom trsgben 2016. februr 22-n. A htvgn 501 hatrsrtt fogtak el a rendrk. MTI Fot: Kelemen Zoltn Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 104 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Hercegszántó, Mélykút, Vaskút, Kecskemét, Bácsbokod, Zsana, Gara, Mohács-Sárhát és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 193 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Tiszasziget és Kübekháza közigazgatási területén.

Budapest egy, Mosonszolnok belterületén négy,  Kocs külterületén négy és Bátonyterenye belterületén 22 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, pakisztáni, szír, török, tunéziai, marokkói, egyiptomi és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában hét esetben összesen 133 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 55 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében négyesetben 78 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nem fogtak el senkit, embercsempészés miatt négy, közokirat-hamisítás miatt nem indult büntetőeljárás.

Borítókép: Magyar rendőr figyeli a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.