időjárás 21°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Folyamatosan ostromolják a magyar határokat az illegális bevándorlók

Forrás: Police.hu
2022.07.06. 07:41 2022.07.06. 14:34
Folyamatosan ostromolják a magyar határokat az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 5-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 342 határsértőt tartóztattak fel és 132 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 104 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Hercegszántó, Mélykút, Vaskút, Kecskemét, Bácsbokod, Zsana, Gara, Mohács-Sárhát és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 193 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Tiszasziget és Kübekháza közigazgatási területén.

Budapest egy, Mosonszolnok belterületén négy,  Kocs külterületén négy és Bátonyterenye belterületén 22 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, pakisztáni, szír, török, tunéziai, marokkói, egyiptomi és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában hét esetben összesen 133 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 55 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében négyesetben 78 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nem fogtak el senkit, embercsempészés miatt négy, közokirat-hamisítás miatt nem indult büntetőeljárás.

Borítókép: Magyar rendőr figyeli a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat a magyar–szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.