időjárás 12°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Hivatali visszaélés miatt nyomoznak Tordai Bence luxusvillája ügyében

Forrás: Origo
2022.07.29. 21:28 2022.07.29. 22:13
Hivatali visszaélés miatt nyomoznak Tordai Bence luxusvillája ügyében

Hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség Tordai Bence házának ügyében – erősítette meg a Telexnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az ellenzéki politikus építkezésével kapcsolatban tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség alá tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálta, majd onnan átkerült az ügy a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz – közölte az Origó. 

Mint írják, az ügyet azért vette át a BRFK, mert először az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban eljárt, illetve az építési tevékenységet ténylegesen végző személy(ek) felelősségét kell vizsgálni, és csak ezután lehet elővenni Tordait.

Ahogy arról korábban lapunk beszámolt: Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki, miután megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé bújva kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt. 
A képviselő azt állította, csak felújítja az eredeti házat, miközben teljesen lebonttatta és a helyére egy vadonatúj, százötvenmillió forint értékű villát épített. 
A lap azt is leírta: az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-napló egyértelműen lebuktatta a politikust, ebből kétséget kizáróan kiderül ugyanis, hogy a régi házat teljesen elbontották és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat.

A Metropol információi szerint a szakértői vizsgálat azt is feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője felszólal az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.